Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA

Peugeot i Dongfeng najavili razvoj električnih automobila, proizvodnja kreće 2019.

Peugeot
Foto: Reuters/PIXSELL
11.05.2016.
u 15:30

Dva proizvođača automobila planiraju projektirati električnu verziju zajedničke tehnološke platforme koju razvijaju od travnja 2015.

Francuski proizvođač automobila PSA Peugeot Citroen i njegov kineski partner Dongfeng Motor objavili su da su danas potpisali sporazum o kreiranju zajedničke platforme za proizvodnju električnih automobila.

Dvije će kompanije od 2019. na toj platformi proizvoditi električne automobile za brendove Peugeot, Citroen, DS i Dongfeng.

Proširujući dvogodišnje partnerstvo, dva proizvođača automobila planiraju projektirati električnu verziju zajedničke tehnološke platforme koju razvijaju od travnja 2015.

"Budućnost zajedničke modularne platforme... ubrzat će razvoj na svjetskoj razini obje naše grupe i ujedno nam pomoći da ostvarimo striktni cilj vezano za emisije ugljikovih spojeva do 2020.", naveo je u priopćenju izvršni direktor PSA Carlos Tavares.

Dongfeng Peugeot Citroen Automobile (DPCA) planira do 2020. ostvariti "isplativi, održivi rast" i prihode veće od 100 milijardi juana (15,4 milijarde dolara), dodaje se u priopćenju PSA.

>> Električna i hibridna vozila onečišćuju okoliš kao i dizelaši

>> Tesla Model 3 - luksuzni električni automobil koji je dostupan svima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije