Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽIŠTE

Na krilima policije Škoda Octavia po titulu najprodavanijeg modela

policija
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
13.11.2014.
u 08:00

U 2014. godini registrirano je 1910 Octavia, zahvaljujući čemu je Škoda na trećem tržišnom mjestu iza Volkswagena i Opela

U Hrvatskoj je u prvih 10 mjeseci, prema podacima Promocije plus, registrirano 30.256 novih osobnih automobila, što je 25,24 posto više nego u istom vremenskom razdoblju lani. U listopadu je registrirano 2496 automobila, što je više nego u lanjskom 10. mjesecu (2194), ali i skoro dvostruko manje od najjačeg ovogodišnjeg mjeseca svibnja (4870).

Rast od 25% izgleda jako dobro na papiru, ali većina novih automobila prodana je u flotama, a najveći kupci bili su rent-a-car tvrtke, država i velike tvrtke poput Ine.

VW i dalje uvjerljivo prvi

Najprodavanija marka i dalje je Volkswagen, koji sa 4904 prodana automobila drži uvjerljivo prvo mjesto. Drugi je Opel, pa slijede Škoda, Peugeot, Renault, Citroen, Hyundai, Ford, Toyota, Kia, Audi...

Najprodavaniji model ove godine je Škoda Octavia sa 1910 registracija. Od tog broja najviše je Octavia završilo s policijskim obilježjima, a Octavia je popularna i kao poslovni automobil.

Svaki treći sa ZG tablicama

Drugo mjesto drži VW Golf, treći je VW Polo, a slijede dva Opela – Astra i Corsa, pa Hyundai i30, Škoda Rapid, VW up!, Renault Clio, Ford Fiesta, VW Passat.

U prvih 10 mjeseci registrirano je 61,9 posto dizelaša i 38 posto benzinaca, te 0,1 posto vozila na struju, od čega tri modela Tesla Motorsa.

U zagrebačkoj regiji registrirano je 32,86% novih automobila. Druga je Požeško-slavonska županija sa 9943 vozila, ispred Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije.

Komentara 3

Avatar babas
babas
12:13 15.11.2014.

Zagreb sa 700 tisuca stanovnika ima tek sestinu stanovnistva. A aute registrirane u ZG i Daruvaru kupuju drzava i javne firme,a ne gradani. Ima se moze se!

MH
mrtav-hladan
23:37 13.11.2014.

Svaki treci sa zg tablicama to je normalno jedna cetvrtina stanovnistva zivi u zagrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije