Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ BOLJE VRIJEME

Mégane srušio Seatov rekord i postao novi kralj Nürburgringa. Pogledajte kako

Renault Megane
Foto: Renault
1/5
16.06.2014.
u 16:15

Mégane R.S. 275 Trophy-R prošao je krug na Nordschleifeu za 7 minuta i 54,3 sekunde

Renault Sport ispunio je obećanje. Njihov Mégane R.S. 275 Trophy-R prošao je krug na Nordschleifeu, sjevernoj stazi na Nürburgringu, za 7 minuta i 54,3 sekunde i tako postavio novi rekord za serijske aute s pogonom na prednje kotače.

Renault je sa sportskim verzijama svog kompakta već dva puta postavljao ovaj rekord, 2008. i 2011. godine. Ovaj put Renaultov testni vozač Laurent Hurgon oteo ga je Seatu, čiji je Leon Cupra 280 u ožujku stazu prešao za 7 minuta i 58,4 sekunde. Dakle, Mégane je bio više od 4 sekunde brži od Seatove jurilice, ali i za 14 sekundi bolji od Renaultova vremena iz 2011.

A ovaj Mégane poprilično se razlikuje od običnih verzija koje viđamo na našim cestama. Ima sportsku šasiju, dvolitreni benzinac koji razvija 275 konjskih snaga, Akrapovičev ispušni sustav od titana, gume Michelin Pilot Sport Cup 2 te samo dva sjedala. R.S. 275 Trophy-R bit će pušten u prodaju u 15 zemalja, u ograničenom izdanju od 250 primjeraka, a knjiga narudžbi uskoro će biti otvorena u Francuskoj.

 

>> Je li ovo dosad najrealističnija virtualna verzija slavnog Nürburgringa?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije