Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPUĆENI IZVORI:

Apple želi početi proizvoditi električno vozilo već 2020. godine

Apple
Foto: Reuters/PIXSELL
20.02.2015.
u 10:53

Appleov tim za razvoj auta sada broji oko 200 ljudi

Apple, koji potajno radi na vlastitom automobilu, želi početi proizvoditi električno vozilo već 2020. godine, piše Bloomberg pozivajući se na neimenovane upućene izvore. To je prilično ambiciozan cilj za proizvođača računala i mobilnih uređaja s malo iskustva u proizvodnji automobila. Dennis Virag, predsjednik konzultantske tvrtke Automotive Consulting Group, ističe kako je iskusnim proizvođačima auta za razvoj novog vozila potrebno pet do sedam godina prije izbacivanja na tržište.

– Ako počinjete od nule, vjerojatnije je da će vam biti potrebno desetak godina – rekao je Virag.

Bloomberg piše kako bi Apple mogao odustati od proizvodnje auta ili odgoditi rok, ako direktori budu nezadovoljni napretkom. Appleov tim za razvoj auta sada broji oko 200 ljudi, a tijekom posljednjih nekoliko mjeseci tvrtka je zaposlila nekoliko stručnjaka za baterijske i robotske tehnologije, rekao je jedan od izvora.

>> Apple želi proizvesti vlastiti samovozeći auto?

>> Apple od azijskih dobavljača naručio 5-6 milijuna satova Watch

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije