Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO NAS ČEKA

100 noviteta 2016. stiže u Hrvatsku

Alfa Romeo Giulia
Foto: FCA
1/6
29.12.2015.
u 12:00

Pred vratima su nam novi Renault Megane, Alfa Giulia, Fiat Tipo, Hyundai Elantra, Kia Optima, Suzuki Baleno, VW Tiguan, Volvo S90...

Gotovo 100 novih ili redizajniranih modela iduće će godine stići na hrvatsko tržište. Audi će 2016. otvoriti snažnim SQ5 TDI plus i RS Q3 modelima. Slijede A4 Allroad, redizajnirani A3, pa novi S4 i S4 Avant, A5 i S5 Coupe.

Iz BMW-a očekuju M2, X4 40i, Mini Cabrio, te nove plug in hibride. Francuske marke u rujnu očekuju Citroën Spacetourer i Peugeot Traveller.

Prelijepa Alfa Giulia

Fiatu do kraja ožujka stiže Tipo. Prostran i pristupačan, trebao bi zanimati hrvatske kupce, a iz iste nam grupacije u svibnju stiže atraktivna Alfa Giulia. Kupci dostavnjaka u lipnju će dočekati pick-up Fiat Tristan, a u srpnju kombi Tango. Tijekom iduće godine gama postojećih modela grupacije bit će dopunjena novim 2,2 JTD motorom s 200 konja.

Veljača je bitna i za Ford Focus RS i Ranger, a mjesec kasnije stiže Edge. Ford u listopadu očekuje i novi Ka, a u studenom redizajniranu Kugu. Jaguar F-pace dolazi u travnju. Range Rover Evoque Cabrio moći će se naručiti od siječnja, po cijeni od oko 50.000 eura, a prvi primjerci u Hrvatsku stižu u ožujku. Među novitetima za 2016. je i Infiniti Q30, prvi kompaktni automobil luksuzne marke japanskog Nissana.

Iz Honde nisu potvrdili, ali očekuje se novi Civic. Hyundai će tijekom proljeća na tržište uvesti novi i20 Active, kao i novu Elantru. U planu je i redizajn modela Santa Fe, a razmatra se i ponovno uvođenje na tržište modela Grand Santa Fe. Kia u ožujku očekuje novu limuzinu Optima, a krajem ožujka ili početkom travnja stiže novi Sportage. Mazdin jedini novitet za 2016. je MX-5, koji se u Hrvatskoj već može kupiti, ali prvi primjerci stižu u ožujku. Mercedes-Benz je za 2016. pripremio čitavu paletu noviteta. Nova E-klasa trebala bi stići krajem ožujka. Mjesec kasnije očekuje se redizajnirani SL i SLC, ali i S-klasa cabrio te novi GLS. Lipanj će biti u znaku C-klase cabrio i redizajniranih modela CLA i CLA Shooting Brake. GLC Coupe dolazi u rujnu. Smart u ožujku očekuje Smart cabrio, a u rujnu Smart Brabus. Mitsubishi će od veljače ponuditi novi Outlander PHEV i novi Space Star, dok se novi ASX očekuje u rujnu. Nissanu u travnju stiže nova Navara NP300.

Megane stiže u veljači

Opelu bi krajem ožujka trebala stići Astra Sports Tourer, a gami njemačkog proizvođača pridružit će se i 1,6 Biturbo CDTI dizelski motor. Tijekom jeseni očekuje se i redizajnirana Zafira, te Mokka s manjim izmjenama izvana, ali potpuno nova 'ispod kože'.

U prodajne salone Porschea već u siječnju stiže novi 911. Travanj je rezerviran za dolazak modela 718 Boxster i 718 Cayman, a u rujnu se očekuje nova Panamera.

Renaultova zvijezda - novi Megane - stiže u veljači. Talisman i Talisman Grandtour trebali bi doći tijekom svibnja, a novo izdanje Clia u rujnu. Megane Grandtour očekuje se u listopadu, kao i novi Scenic koji će se dizajnom oslanjati na Espace. Izdužit će se do 450 cm, a Grand Scenic također se očekuje u listopadu. Dacia u prvom dijelu godine očekuje limitirane izvedbe modela Sandero, Duster i Dokker. Nova faza Sandera, Logana i Logana MCV-a stižu u zadnjem kvartalu 2016.

Seatu 2016. godine dolazi samo jedan važan novitet, a to je novi A-SUV model, čije ime je još tajna. Na hrvatsko tržište stiže u rujnu. U prvoj polovici 2016. godine Suzuki u Hrvatskoj očekuje novi Baleno i znatnije redizajnirani S-Cross.

Volkswagen bi u travnju trebao dočekati novu generaciju Tiguana, dotjerani VW Golf Cabriolet, a potom i redizajnirani Up!.

Volvu stiže velika limuzina S90, V90, te redizajnirani V40.

Toyoti u siječnju stižu osvježeni Yaris Bitone i RAV4 (uz HSD). U veljači dolazi novi Prius. Proljeće će obilježiti Proace i Hilux. Redizajnirana Corolla stiže u kolovozu, a novi C-HR u prosincu.

>> Isprobali smo četvrtu generaciju Renault Megana sa 115 KS

>> Ovo su najveći noviteti autosalona u New Yorku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije