Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE BILA ZATVORENA ZA PROMET

VIDEO 'Neverom' jurio 230 km/h na magistrali, oglasili se iz Rimac automobila

Rimac automobili/Screenshot
03.06.2021.
u 11:19

- Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke - ističu iz Rimac Automobila

Na društvenoj mreži Reddit sinoć je osvanula snimka Rimčeve Nevere kako juri 230 kilometara na sat na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika. Nevera je jučer stigla u Dubrovnik radi održavanja testnih vožnji.

Na snimci, koja je danas izbrisana s Reddita, ali se pojavila i na YouTubeu, može se uočiti da automobili voze u suprotnoj traci, što znači da tijekom snimljene vožnje magistrala nije bila zatvorena za promet. Za komentar smo upitali tvrtku Rimac automobili.

- Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama - kazali su nam.

Iz PU dubrovačko-neretvanske poručili su da nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti njihove Policijske uprave te da će protiv vozača biti podnesen optužni prijedlog.

- Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama - priopćeno je iz policije.

Podsjetimo, 'Nevera' tvrtke Rimac Automobili najsnažniji je i najbrži električni automobil na svijetu. Na pisti u Zemuniku Nevera je prošli tjedan na 402 metra postigla vrijeme od 8,6 sekundi, što je svjetski rekord za serijske automobile. Upravo to je ono o čemu je Mate Rimac sanjao kada se počeo baviti električnim automobilima.

>> FOTO Pogledajte kako izgleda Nevera, najbrži serijski hiperautomobil

1/19

– To je to. Ovo je automobil koji sam sanjao kad sam prije deset godina krenuo na ovo ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom – našim hiperautomobilom koji obara rekorde. Ovaj automobil stvoren je da nadmaši sve i podigne ljestvicu i standarde za automobile visokih performansi. Ne samo u performansama, nego i kao zaokruženi, izbalansirani automobil za cestu. Kad smo prvi put predstavili C-Two, postavili smo izuzetno visoke ciljeve. Ali smo od početka tražili načine kako da ih nadmašimo – rekao je 32-godišnji Mate Rimac.

 

Ključne riječi

Komentara 89

CH
chupakabra
11:41 03.06.2021.

Svaka čast majstore, pokazao si hrvatsku pamet i pomeo belosvetske hohštaplere :-))))

TO
TORQUEMADA
12:44 03.06.2021.

Čestitam na uspjehu, ideji, upornosti i tvrdoglavosti da održiš motivaciju u ovoj nestimulirajućoj sredini! Ovaj članak također je odraz (ne)skrivene zavisti i podmetanja kajli što krasi mentalitet domaćih ljudi, jer traži dlaku u jajetu spominjući tvoj automobil u prekršaju, a zna se kako voze svi ostali ponosni vlasnici audija, bmw-a i drugih jurilica, a tek njihova dječica! Najvjerojatnije potplaćeni novinarček, koji nikada neće moći svladati pravopis i gramatiku, niti se moći oduprijeti kopiranju vijesti iz drugih izvora, pa tako i voziti neki svoj automobil iz palete modela za iživljavanje na cestama, svoje udivljenje ali i osobnu podsvjesnu frustraciju vješto je pokušao sakriti iza tendenciozno naslovljenog članka ne bi li barem ovime malo unizio uspjeh nekoga očito svjetskog formata proizniklog iz ove naše žabokrečine. Bravo!

PS
popevke sAm slagal
11:35 03.06.2021.

Kupujem !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije