Naslovnica Auti Automobili

Od sutra ovo morate imati u prometu ili ćete platiti 700 kn kazne!

Sve do 15. travnja 2018. zimska je oprema obvezna bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika za sva vozila
14. studenoga 2017. u 07:14 19 komentara 52061 prikaza
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/19

Prvi pravi snijeg ove jeseni iznenadio je mnoge nepripremljene vozače, prouzročio više prometnih nesreća, najavio zimsku prometnu sezonu i podsjetio vozače, koji to još nisu učinili, da što prije svoje automobile opreme zimskim asortimanom.

Prvi veći ovosezonski snijeg otežava promet Gorskim kotarom Jeste li spremni? Gusti snijeg stvara probleme u Lici, evo što nas sutra očekuje

A od sutra pa sve do 15. travnja 2018. zimska je oprema obvezna bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika za sva vozila koja prometuju tzv. zimskim dionicama cesta u Hrvatskoj. Pod te zimske dionice spadaju sve hrvatske autoceste osim dalmatinske dionice A1 od Maslenice do Vrgorca i Istarskog ipsilona i ukupno 1523,3 km državnih cesta (osim Dalmacije, Primorja i Istre). Pod zimskom se opremom podrazumijevaju zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom utora od četiri milimetra i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

1 / 11
Snijeg od ranog jutra pada na Sljemenu, a vrh Medvednice zabijelio je snježni pokrivač

Dakako, zimska je oprema obvezna i na svim ostalim cestama ako cestarska služba proglasi zimske uvjete na cesti, a to se čini kad je kolnik prekriven snijegom ili je na njemu poledica. Kazna od 700 kuna predviđena je za vozača koji nema zimsku opremu. Ne smije se zaboraviti i obveza čišćenja snijega s automobila prije vožnje.

[video: 22363 / Priprema auta za zimu] ralica SPREMNI ZA SNIJEG I LED Na skladištu 19.000 tona soli, a ulice će čistiti 264 ekipe Prvi veći ovosezonski snijeg otežava promet Gorskim kotarom Zimski uvjeti Promjena vremena: U Gorskom kotaru 10 cm snijega, na Sljemenu 4 Snijeg u Zagrebu Prognoza Nakon vikenda stiže snježni pokrivač, u Lici će pasti i pola metra snijega
Njega kose
BUDI DIVA
U Novoj godini zablistaj poput holivudske zvijezde: Kako uz male trikove do idealne frizure za najluđu noć

A1 izdvaja za Vas

 • Miroo:

  Bilo bi dobro kada bi kaznjavali novinare ispod praga prosjecne pameti.

 • Vito:

  asortiman - vukov pravopis francuske riječi - assortiment = izbor različitih oblika i vrsta robe ...; u užem smislu - izbor jednakih predmeta, a različitih vrsta --- u socijalističkom planiranju odnos količine pojedinih predmeta unutar jedne osnovne grupe proizvoda. __ ... prikaži još! dès que possible leurs voitures sont équipées de la gamme d'hiver. __ Čak i Francuzi ne koriste tu riječ u obavještavanju vozača što moraju imati u vozilu prilikom zimskih uvijeta na cesti.

 • Avatar istovari
  istovari:

  Glupi novinski naslovi-zagonetke......originalno.