Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Apple razočarao na Macworldu 2009

07. siječnja 2009. u 19:46 2 prikaza

Apple je razočarao: Nema Jobsa, nema velikih vijesti na Macworldu - tako je ukratko Reuters sažeo otvaranje skupa Macworld 2009 koji je počeo u San Franciscu.

Macworld je posljednjih godina postao najvažnija konferencija u svijetu računalne industrije. Ove godine predstavljeno je niz novosti vezanih uz Appleove proizvode, no kako navodi Reuters, Apple je razočarao dioničare jer nije bilo velikih najava novih prozvoda.

Dioničari sigurno nisu bili oduševljeni i time da je ove godine izostao Steve Jobs iako je priznao da je bolestan, ali da nije ništa ozbiljno. Apple je na konferenciji predstavio svoje najtanje 17-inčno prijenosno računalo dosad te objavio kako ukida zaštitu protiv umnožavanja na pjesmama objavljenim na iTunesu.

Mac vs. Pc (438. put) - šest najzabavnijih

Možda najzanimljivija novost novog 17-inčnog modela je baterija za koju u Appleu ističu da omogućuje sedam sati neprekinutog rada. Apple je objavio kako će cjelovitu ponudu od deset milijuna glazbenih naslova od travnja početi prodavati bez ugrađene tehnologije za zaštitu od neovlaštenog umnožavanja i reprodukcije (DRM).

Na ovogodišnjoj konferenciji izostale su velike, revolucionarne najave poput one o lansiranju iPhonea. Vrijednost dionica Applea zbog toga je pala 0,7 posto, a sudionici na Macworldu nisu krili razočaranje.

- Bilo je inovativnih prozvoda, ali ništa revolucionarno - rekao je jedan od sudionika Macworlda.

(ič)

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu