Zločin u Baranji

Majka (82) se branila šutnjom, tražila samo da ju puste na pokop

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Majka (82) se branila šutnjom, tražila samo da ju puste na pokop
26.03.2018.
u 16:09
Muškarac je hitno prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je preminuo u petak popodne
Pogledaj originalni članak

Zbog ubojstva vlastitog sina Mladena (61), uhićena je Julijana Nećak (82) iz baranjskog Grabovca. Nožem ga je ubola u leđa u četvrtak u 14 sati u kući u kojoj su njih dvoje sami živjeli. Sin je preminuo dan kasnije u bolnici. Sedam sati nakon krvavog događaja, majka je pokucala susjedi na vrata.

- Pitala je imamo li kakvog deterdženta jer je sin sve zakrvario, priupitali smo što je bilo, a ona je kazala "Malo sam ga piknula". Uzela sam dječji puder i flaster, misleći da se porezao. Kad sam došla tamo, on je ležao na kauču, pun krvi, osjetila sam miris alkohola. On nije pričao, ali je slušao naredbe. Bio je pothlađen, poplavio, zamotala sam ga u deke. Ta jadna, sitna ženica nije ničega svjesna. Svašta je s njim preživjela, nije bio zločest, ali ju je znao udariti kad popije. Tražila je pomoć, ali slabo joj je tko pomogao – priča susjeda. Majka se brani šutnjom, samo je tražila da ju puste na pokop.

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio joj je 30 dana istražnog zatvora, "i to zbog bojazni da bi na slobodi mogla ponoviti isto ili slično kazneno djelo prema drugim osobama, pa tako i prema sebi", dok se ne provede prema njoj sudsko-psihijatrijsko vještačenje.

- Vještačenjem bi se trebalo utvrditi da li postoji realna opasnost da bi boravkom na slobodi mogla ugroziti druge osobe, odnosno da li kod navedene, obzirom na njeno zdravstveno stanje, postoji sklonost ka činjenju kaznenih djela – izvijestio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
10:25 26.03.2018.

A di su sada puste udruge???

NA
navi
11:16 26.03.2018.

instambul 0 bodova

NE
Neonacionalist
11:33 26.03.2018.

Čitamo po crnim kronikama kako su sve češći slučajevi gdje žena ubije muža , ili ga teško ozljedi izbode nožem , prebije i sl. evo sad i rođena majka ukokala sina i na sve to se zatvara oči , stalno se govori o zlostavljanju žena a posve zanemaruje i ignorira zlostavljanjem muškaraca od strane žena ili još gore emocionalno i verbalno nasilje i zlostavljanje koje mnoge žene vrše nad muževima a koje često zna biti i gore od fizičkog odnosno imati dugotrajno teže posljedica , gdje je konvencija o zaštiti muškaraca ili se muškarci koji trpe zlostavljanje trebaju početi izjašnjavati kao žene da bi dobili zaštitu . Problem je opet stereotipa i predrasuda gdje se muškarca kojeg tuče ili zlostavlja žena smatra jadnikom , odnosno izloženi su često podsmijehu , izrugivanju i sprdnji i to je često razlog zbog kojeg mnogi muškarci ne žele prijaviti nasilje koje trpe od žena pa se onda čini kako ga je znatno manje nego li muškaraca nad ženama te u javnost uglavnom isplivaju tek najdrastičniji slučajevi kada eskalira do te mjere da muškarac / partner / a u ovom slučaju i sin završi ubijen ili teško ozljeđen .