Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bivši načelnik će zbog 'narušavanja ugleda policije' biti udaljen iz službe?

Do pravomoćnosti postupka Podnar ostaje u službi u Policijskoj upravi Gospić.
24. ožujka 2018. u 17:02 2 komentara 3381 prikaza
Policija/Ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova nepravomoćno je bivšem načelniku Policijske uprave ličko-senjske Anti Podnaru u petak 'presudio' "prestanak državne službe", potvrdila je Hini u subotu njegova odvjetnica Katja Jajaš, te najavila žalbu drugostupanjskom Disciplinskom sudu MUP-a.

Policajac je uhićen zbog 50 eura mita Koprivnica Prometni policajac uhićen zbog primanja 60 eura mita

Do pravomoćnosti postupka Podnar ostaje u službi u Policijskoj upravi Gospić.

Jajaš je, zbog odvjetničke tajne, odbila potvrditi da se u ovom slučaju radi o navodnom narušavanju časti i ugleda policije jer je Podnar u Gospiću navodno odbio platiti parkiranje na javnom parkiralištu, pozivajući se na svoju funkciju u MUP-u, ali je rekla da ovakav rasplet događaja smatra "odmazdom prema Podnaru" zbog toga što se ona 18. svibnja 2017. obratila javnosti s izjavom da su, nedozvoljavanjem da bude ispitan u nazočnosti odvjetnice,  Podnaru prekršena temeljna ljudska prava i sloboda.

Prilikom natječaja koji je raspisan za načelnike svih policijskih uprava, gdje se kandidirao Podnar, a uoči intervjua, uručen mu je zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka. Jučer se pokazalo da je jedna od točaka za koju ga se tereti u neposrednoj vezi s obraćanjem njegove odvjetnice javnosti s tvrdnjom da ima pravo na odvjetnika, a da je njemu to onemogućeno.

"Ja sam tada, 18. svibnja, javno rekla da mu se uskraćivanjem odvjetnika uskraćuju temeljna ljudska prava i sloboda, a na jučerašnjem je ročištu bjelodano dokazano da ga Vijeće koje donosi odluku progoni baš zbog mog protivljenja MUP-u i to smatram lošim za pravosuđe, možda i odmazdom, jer ono za što ga se stvarno tereti u disciplinskom postupku je minorno", rekla je Jajaš.

Jajaš tvrdi da, kao i svi drugi građani, i policajci moraju imati ista prava, pa i pravo na odvjetnika kod saslušanja povodom pritužbi na njihov rad, te je saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost poslala zahtjev da se o tome očituje i da sazove tematsku sjednicu na kojoj bi se svaki član Odbora poimence izjasnio o tome, no da ni deset mjeseci kasnije Saborski odbor nije sazvao tematsku sjednicu.

Majka je zaradila kazenu prijavu Varaždin Prijavljena majka koja je policajca optužila da je pretukao njezina sina Policija/Ilustracija Tražila novac Lažna diplomatkinja tražila uplatu novca, bankarica spriječila prijevaru policajka Ima i toga Policajka zaustavila vozača pa ostala u čudu kad mu je vidjela vozačku dozvolu

 

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Challenger:

    Narušava ugled, e pa je! Samo zašto se to ne može primjeniti i u politici mislim da bi sabornica spala na 2 zastupnika!!

  • Avatar navijač
    navijač:

    Jel i njemu sudio sudija doveden iz Zrenjanina, kao što se dovodi u Vukovar?