'NAŠE DOMAĆE'

Uvodi se jedinstvena oznaka kvalitete hrvatskih proizvoda

Uvodi se jedinstvena oznaka kvalitete hrvatskih proizvoda
12.06.2019.
u 08:55
Zahtjev za oznaku podnosit će se njihovu Ministarstvu, a da bi se ona dodijelila, strogo će se kontrolirati sastav i podrijetlo proizvoda
Pogledaj originalni članak

Danas završava e-savjetovanje o prijedlogu pravilnika o nacionalnom sustavu kvalitete po kojem će se hrvatski poljoprivredni i prehrambeni proizvodi s posebnim karakteristikama uskoro označavati markicom “Naše domaće”.

Iz Ministarstva poljoprivrede kažu kako je riječ je o dobrovoljnoj, besplatnoj oznaci u svrhu postizanja bolje prepoznatljivosti i promidžbe te zaštite proizvođača od nepoštenih praksi, a dodjeljivat će se u sektorima proizvodnje i prerade mlijeka, mesa, voća i povrća, uljarica, proizvodnje meda i jaja te u sektoru ribarstva i akvakulture.

Zahtjev za oznaku podnosit će se njihovu Ministarstvu, a da bi se ona dodijelila, strogo će se kontrolirati sastav i podrijetlo proizvoda, izvornost i način proizvodnje sirovine, dobrobit životinja, duljina prijevoza, brzina prerade sirovine, tretiranje pri skladištenju i transportu...

Doznajemo kako oznaka neće biti nova u nizu, nego znak koji će na prvi pogled potrošaču signalizirati da je na polici hrvatski proizvod, a zamijenit će dosadašnje oznake poput “Meso hrvatskih farmi”, “Mlijeko hrvatskih farmi”... 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PR
propalismoFranjoskroz
11:38 12.06.2019.

Pogledajte Roksovu facu.I sve vam je jasno

SK
Skviki
09:34 12.06.2019.

Treba svu uvoznu hranu prije nego uđe u prodaju prekontrolirati na ispravnost i na ne dozvoljene pesticide i hebricide i nabit im 25% carine.