MVEP Grmoji:

'To je laž i manipulacija, USKOK je odbacio Sabljakovu prijavu'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Marija Pejčinović Burić
21.09.2018.
u 12:52
Ne postoje elementi za pokretanje postupaka zbog povrede službene dužnosti protiv državnih službenika u MVEP-u RH, poručuje Ministarstvo u priopćenju
Pogledaj originalni članak

Nakon današnje konferencije za medije Mostova zastupnika Nikole Grmoje o navodnom protupravnom trošenju državnog novca u dvama veleposlanstvima RH oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, iz kojeg poručuju da je USKOK odbacio kaznenu prijavu zaposlenika ministarstva Damira Sabljaka, koji je na Grmojinoj konferenciji rekao da spomenute slučajeve mjesecima neuspješno prijavljuje nadležnim institucijama.

U MVEP-u kažu da su prekjučer primili rješenje USKOK-a, kojim je odbačena kaznena prijava Damira Sabljaka vezana uz raspoređivanje mr. sc. Lorete Bertoša-Kušen u Australiju, kao i uz Sabljakove tvrdnje vezane uz nalaz Državnog ureda za reviziju o lokalno angažiranim osobama u veleposlanstvu RH u Washingtonu tijekom 2016. godine, u vrijeme mandata veleposlanika RH Joška Pare.

Pogledajte video s Grmojine konferencije:

"Iako je predmetna kaznena prijava podnesena protiv 'nepoznatog počinitelja', medijskim objavama, kao i raspravama u Hrvatskom saboru neutemeljeno je imenovan veći broj državnih službenika, osoba imenovanih na dužnost, kao i državnih dužnosnika kao počinitelja navodnih prijevara i prikrivanja istih u službi vanjskih poslova Republike Hrvatske. Sve teze o organiziranoj prijevari i prikrivanju istih ovim  su Rješenjem u potpunosti demantirane", stoji u priopćenju MVEP-a.

Pogledajte video s Grmojine konferencije:

"Potpuna je laž i manipulacija koju iznosi zastupnik Grmoja kako 'ministrica Pejčinović Burić nije poduzela ništa niti pokrenula bilo kakav postupak'. Iz Rješenja USKOK-a jasno je kako je MVEP RH bez odlaganja poduzeo sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, bez obzira na to što se radi o događajima iz razdoblja kada su drugi ministri vodili MVEP, tj. koje je prethodilo stupanju na dužnost aktualne potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Na temelju utvrđenih činjenica, a što je potvrđeno i navedenim Rješenjem USKOK-a, ne postoje elementi za pokretanje postupaka zbog povrede službene dužnosti protiv državnih službenika u MVEP-u RH", navodi MVEP.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 58

Avatar Lovre42
Lovre42
13:21 21.09.2018.

Dakle, drug paro je nevin.Baš kao i njegova supruga.Sada, kad se USKOK riješio ove velike dileme, može sve resurse baciti na "kriminalce" Modrića Lovrena i ostale, kojima je najveći krimen, ulazak hrvatske repke u finale svjetskog prvenstva.Naprijed pošteni i profesionalni USKOK.

DU
Deleted user
13:20 21.09.2018.

Zašto Sabljak nije dobio nikakve službene odgovore na prijave ako je sve tako kristalno čisto

Avatar MK
MK
13:57 21.09.2018.

Zasto je MVEP od USKOK-a dobilo obavjest da je sa Parom sve okay, a onaj koji je slucaj prijavio ne dobiva nikakve informacije stanju obrade slucaja? ...I onda vi Ministrice mislite da vama bilo tko vjeruje i cudite se raspadu povjerenja gradana u institucije?