cres

Svakog dana hrane više od 80 maca na nekoliko hranilišta u gradu

Foto: Privatni album
25.02.2019.
u 17:46
Uz pomoć grada Cresa i prijatelja creskih maca u 2018. godini sterilizirano je 88 slobodnoživući maca, broj hranilišta se povećao, a o njima se brine sve više ljudi, kažu iz građanske inicijative Cres Cat Rescue
Pogledaj originalni članak

Udruživši snage creskim macama u prošloj godini pomagali su volonteri i veterinari, a u svemu su ih podržavali Grad Cres i prijatelji creskih maca, posebno članovi udruge Förderverein Tierschutzprojekt Kroatien, koji su pokrili troškove sterilizacije i liječenja slobodnoživućih maca.

Protekle godine, kako ističe građanska inicijativa Cres Cat Rescue, obavljeno je 88 sterilizacija maca, najvećim dijelom u lošinjskoj i creskoj ambulanti te kod riječkih veterinara. Od početka projekta tako je sterilizirano ukupno 230 maca. Tridesetak maca je liječeno, a osam je udomljeno.

– Hvala našim sugrađanima koji sve češće udomljavaju mace. Vlasnici i češće steriliziraju svoje ljubimice, čime smanjuju broj gladnih mačića na cesti i svojim macama osiguravaju mnogo dulji, mirniji i sretniji život. Odradili smo i nekoliko akcija sterilizacija za mace izvan grada Cresa, u suradnji s volonterima i dr. Devčićem. Tako su sterilizirane slobodnoživuće mace sa Porozine, iz Gavze i iz Loznata – kažu iz Građanske inicijative i ističu kako je protekle godine u brigu o creskim macama uključeno još više ljudi.

– Hvala volonterima koji hrane mace na hranilištima i dragim prijateljima koji pomažu u hvatanju i njihovom prijevozu. Broj hranilišta povećao i sada svakodnevno hranimo preko 80 maca na nekoliko hranilišta u Cresu i izvan grada, a većina maca je sterilizirana. Zimi mace mjesečno trebaju preko 200 kilograma hrane, a zahvaljujući svima koji pomažu mace o kojima skrbimo su site. Hranu šalju dragi ljudi iz Cresa, uključujući gradonačelnika kojem zahvaljujemo na podršci, te mačkoljupci iz drugih dijelova Hrvatske, kao i gosti iz inozemstva od kojih mnogi ljetuju na našem otočju – objašnjavaju i dodaju kako je u 2018. godini građanska inicijativa Cres Cat Rescue postala je dijelom lošinjskog Društva za zaštitu životinja i hrvatske Mreže za zaštitu životinja.

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Asterix
Asterix
20:46 25.02.2019.

Lijepa priča.

Avatar Analizator
Analizator
12:38 03.06.2019.

Užas, ovo bi trebalo zabraniti jer se tako mačketine množe i šire zarazu. Mačku treba pustiti na polje da lovi miševe, tada je korisna i sretna.

DU
Deleted user
19:34 25.02.2019.

Super.... radije nahranim 10 beskorisnih mačketina nego susjedu, staru baku koja možda ne glasuje za stranku koju ja simpatiziram...... kaj vi mislite? tko će nam u starosti dati čašu vode?... mačketina ili cucak?