zbog šešelja

Srpska veleposlanica u Zagrebu odbila primiti prosvjednu notu MVEP-a

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Srpska veleposlanica u Zagrebu odbila primiti prosvjednu notu MVEP-a
18.04.2018.
u 18:35
Veleposlanici Republike Srbije izražen je najoštriji prosvjed zbog navedenog incidenta.
Pogledaj originalni članak

U Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske danas je pozvana veleposlanica Republike Srbije u Zagrebu radi uručivanja prosvjedne note zbog neciviliziranog i neprihvatljivog napada osuđenog ratnog zločinca, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na službeno izaslanstvo Hrvatskog sabora, predvođeno predsjednikom Hrvatskog sabora gospodinom Gordanom Jandrokovićem, i skrnavljenja hrvatske zastave koja se u toj prigodi vijorila na ulazu u zgradu Narodne skupštine Republike Srbije, kažu iz MVEP. 

Veleposlanici Republike Srbije izražen je najoštriji prosvjed zbog navedenog incidenta. Nota, koju je veleposlanica odbila primiti, naknadno je proslijeđena Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu. 

- Hrvatska strana je istaknula da se osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, očito ohrabren izostankom sankcija za prijašnje incidente paljenja hrvatske zastave kao i izostankom reakcije najodgovornijih dužnosnika Republike Srbije na njegove prijetnje ponavljanja ratnih zločina, zajedno sa zastupnikom svoje stranke Filipom Stojanovićem, usudio gaziti hrvatsku zastavu i uputiti uvredljive poruke hrvatskom izaslanstvu - ističu u MVEP-u. 

Republika Hrvatska traži i očekuje od srbijanskih vlasti da pokažu nultu toleranciju prema ovakvim neprihvatljivim incidentima i žurno poduzmu odgovarajuće mjere, ističu i dodaju kako Hrvatska ostaje predana jačanju dobrosusjedske suradnje na načelima međusobnog  poštovanja i u skladu s europskim vrijednostima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 98

DO
DonQuijote
18:47 18.04.2018.

Ako je veleposlanica odbila primiti protestnu notu nakon ovakvog incidenta, slijedeći potez Hrvatske bi trebao biti da joj uskrati gostoprimstvo. Tako bi napravila svaka država koja drži do sebe. Hrvatska to naravno neće učiniti jer su na vlasti pizdeki.

BI
bikica7
20:42 18.04.2018.

Otpratiti je do Bajakova i potjerati preko Dunava.

Avatar babas
babas
19:58 18.04.2018.

To znači da podržava Šešelja. Kad smo istjerali ruskog diplomatu zbog Britanaca,valjda možemo i četnikušu zbog Hrvata!