Navodi o pritisku

Sinu predsjednika Milanovića nakon roka mijenjali zaključene ocjene?

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Milanović u društvu supruge Sanje na otvorenju izložbe na Pantovčaku
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Sanja Musić Milanović na 6. Konferenciji Hrvatski dan debljine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: U X. gimnaziji Ivan Supek održana je konferencija kojom se najavila UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza
04.07.2022.
u 22:50
Ocjene jesu mijenjane sinu Zorana Milanovića i Sanje Musić Milanović nakon zakonskog roka, potvrdio je za 24sata sugovornik iz Klasične gimnazije. Istaknuo je kako se to lako može vidjeti u e-dnevniku, te su to mogli vidjeti i ostali nastavnici koji mu predaju.
Pogledaj originalni članak

Sanja Musić Milanović, supruga predsjednika Republike Zorana Milanovića, navodno je izvršila pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije Zdravku Martinić-Jerčić kako bi se već zaključene dvije ocjene njezina mlađeg sina, gotovo tjedan dana nakon završetka škole, iz četvorki promijenile u petice, objavio je Jutarnji list.

Ocjene jesu mijenjane sinu Zorana Milanovića i Sanje Musić Milanović nakon zakonskog roka, potvrdio je za 24sata sugovornik iz Klasične gimnazije. Istaknuo je kako se to lako može vidjeti u e-dnevniku te su to mogli vidjeti i ostali nastavnici koji mu predaju. Isti sugovornik nije mogao reći je li i kad Sanja Musić Milanović dolazila u školu, no potvrdio je kako se o ovome učeniku i o njegovim ocjenama nije razgovaralo na sjednicama nastavničkog vijeća niti je bilo službenih zahtjeva za preispitivanjem ocjena.

Sugovornici 24sata iz prosvjetnih sindikata kazali su kako je nezakonito bilo kakvo "diranje" ocjena nakon što su zaključene i nakon što je prošao zakonski rok od 48 sati od priopćavanja ocjene u kojem se može tražiti da se ista preispita (Zakon o odgoju i obrazovanju). No, isto tako, kažu, događa se češće nego što bi se mislilo zbog velikog pritiska roditelja na nastavnike.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili su da su tražili očitovanje škole.

Musić Milanović u pismu vodstvu škole, a koje je Ured predsjednika proslijedio Jutarnjem listu, navela je, kako smatra, da postoji mnoštvo nepravilnosti koje su vezane uz rad predmetne nastavnice matematike, a koje su uzrokovale zakidanje djece za nastavno gradivo, a potom i za ocjene'. 

– Želim biti jasna da niti jednom nisam ni usmeno, a niti sada pismeno zatražila da se ocjena zaokruži na odličan, samo tražim objašnjenje za sve uočene nepravilnosti koje učenike zakidaju kako u znanju, tako i u ocjenama, a za što nisu krivi i na što nisu mogli utjecati ni oni, ni mi, roditelji – navodi Musić Milanović u pismu.

Video – Milanović španjolskom kralju objašnjavao prednost Madrida

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 108

AD
admzaq
23:15 04.07.2022.

Pa da budem iskren od hrvatske Marije Antoanete (s onim rezanjem tanjih šnita) i Zoke ni ne očekujem ništa pametnije. Koliko sam to malo ispratio to su napravili i sa starijim sinom pa je prošlo, ali ovoga puta su došli u medije.

DU
Deleted user
23:18 04.07.2022.

I da je sa 2 prošao opet će zavrsiti na nasoj grbači kao intelektualac kao mu i ćaća, to tako ide moj narode

DU
Deleted user
23:05 04.07.2022.

Bagra neradnička