DALI SVOJE PRIJEDLOGE

Ruganje na društvenim mrežama oko dizajna eurokovanica: 'Ovo najbolje oslikava Hrvatsku'

Foto: Facebook
Ruganje na društvenim mrežama oko dizajna eurokovanica: 'Ovo najbolje oslikava Hrvatsku'
06.02.2022.
u 16:33
Mnogi smatraju da motivi krađe i korupcije najprikladnije oslikavaju situaciju u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Dok se u javnosti vode rasprave je li moguće da se među izabranim dizajnima za eurokovanice s hrvatskim motivima našao i jedan ukradeni, na društvenim mrežama dio korisnika nastavio je zbijati šale na račun cijele situacije. Nakon što je upravo na društvenim mrežama i otkriveno da dizajn kune zlatice neodoljivo podsjeća na fotografiju s interneta, čiji je autor škotski fotograf, sada su se korisnici odlučili narugati svemu tome objavom svojih prijedloga motiva.

"Dobar je i Čaruga. Oslikava mentalitet", napisao je jedan građanin, referirajući se na poznatog slavonskoga razbojnika Jovana Stanisavljevića - Čaruge, koji je počeo harati krajem Prvog svjetskog rata kada je vladala velika glad. Zbog previše mitologiziranja oko njegovih razbojstava, Čaruga je s vremenom postao dio urbanih i ruralnih legendi i simbol razbojnika.

 

 

Našalio se i hrvatski karikaturist poznat pod pseudonimom Nik Titanik, koji smatra da Hrvatsku najbolje reprezentiraju motivi ovce, logo HDZ-a, kuverte kao simbola korupcije, motivi ustaša i partizana, ali i poznato pitanje "gdje si bio '91?". S njim su se u komentarima složili brojni građani.

Krađu i korupciju kao motive prikladne za predstavljanje Hrvatske vidi i još jedan korisnik koji je objavio sljedeću karikaturu:

 

Pogledajte i ostale ideje:

 

 


> > POGLEDAJTE I EMISIJU IZ STUDIJA Hrvat koji je citatom Miloševića ponizio bošnjačke političare: Tko je ovdje lud da opet ide u rat? Stanje u BiH je bolje nego u nadrealistima 

 

NIŽU SE REAKCIJE

Članica komisije o spornom dizajnu eurokovanice: 'Kako je moguće? Jednostavno, opisat ću vam'

U raspravu o pitanju "kako se moglo dogoditi da je na kovanici s motivom kune zapravo samo izrezana fotografija s photoshop filterom, odnosno kako je moguće da ‘dizajn kovanica’ zapravo uopće nije dizajn, a jest improvizacija?" uključila se sada i članica komisije za odabir Ira Payer koja je poručila da je odgovor jednostavan te da je cijeli proces točno tako bio oblikovan da bi profesionalan rezultat bio zapravo incident

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 64

V0
Vlaskoulicanec3.0
17:50 06.02.2022.

Ja sam da se na kovanice stavi Kmica-Sataraš. Time će hrvatski euro znatno dobiti na težini...

KO
Konstantinos
19:28 06.02.2022.

Izgleda da u ovoj državi čovjek ne može napraviti ništa dobro, ništa pozitivno a da ne bude najprije linčovan, optužen za plagijat, da je političkim vezama postigao to i to… postali smo društvo u kom ohlokracija vlada mainstream medijima i čereči svakog. Upravo Z og ovakve atmosfere linča nam i odlaze mladi. Zašto stvoriti nešto dobro kad će za to biti pribijen na stup srama? Odmah će ga se igrati, vrtjeti fejsbuk i druge objave, tražiti gadosti i repetirati politicko-medijski malj koji ga treba -zatuči. Toliko.

JO
Joseph1
18:11 06.02.2022.

Najglasniji su jugonosgičari i pripadnici jedne manjinice. Treba ipak pokušati shvatiti jadnićke.