putnici nisu nađeni

Njemački poduzetnik vlasnik zrakoplova koji se srušio u Baltičko more

Foto: Rafael Ben-Ari
Cookovo Oto?je
Foto: Rafael Ben-Ari
Cookovo Oto?je
Foto: Philipp Schulze/DPA
Lueneburg: Skeniranje tla iz zraka zbog rizika od šumskih požara
05.09.2022.
u 12:11
"Mogu potvrditi da je to bio privatni mlažnjak našeg vlasnika, Karl-Petera Griesemanna", rekao je glasnogovornik Quick Aira, charter tvrtke sa sjedištem u Kelnu. Odbio je potvrditi navod u kelnskim novinama Express da je Griesemann bio pilot te da su s njim bili žena, kćer i njen dečko.
Pogledaj originalni članak

Privatni zrakoplov koji se srušio u Baltičko more kod Latvije nakon što je preletio pola Europe iz Španjolske, a da nije odgovorio na pozive kontrolora, pripadao je njemačkom biznismenu Karl-Peteru Griesemannu, objavila je u ponedjeljak njegova tvrtka Quick Air.

Zrakoplov Cessna 551 austrijske registracije, napustio je Jerez u južnoj Španjolskoj u nedjelju poslijepodne. Stao je u Parizu i Kölnu da bi poletio prema Baltičkom moru gdje je, istočno od Gotlanda, pao u more, pokazuju podaci o praćenju leta.

"Mogu potvrditi da je to bio privatni mlažnjak našeg vlasnika, Karl-Petera Griesemanna", rekao je glasnogovornik Quick Aira, charter tvrtke sa sjedištem u Kölnu. Odbio je potvrditi navod u kelnskim novinama Express da je Griesemann bio pilot te da su s njim bili žena, kćer i njen dečko.

Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Zrakoplovi iz nekoliko zemalja i putnički trajekt uputili su se u nedjelju navečer na mjesto nesreće kako bi pomogli u operaciji spašavanja. Olupina, koncentrirana mrlja otpada i mrlja nalik ulju uočena je u blizini mjesta nesreće, rekao je šef latvijske operacije spašavanja Peteris Subbota za latvijsku televiziju, dodajući da putnici nisu pronađeni.

Njemački i danski ratni zrakoplovi poslani su u potragu za letjelicom dok je naslijepo letjela iznad sjeverne Europe u nedjelju poslijepodne, ali nisu uspjeli uočiti nikoga u zrakoplovu. Griesemann je bio istaknuta osoba u Kölnu, najvećem gradu zapadne Njemačke, a imao je ulogu u godišnjim karnevalskim proslavama katoličkog grada.

VIDEO: Eurostat: U Hrvatskoj zabilježen blagi rast nezaposlenosti, u EU blagi pad

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.