Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IMALA ODREDIŠTE

Drama na europskom nebu: Cessnu pratili zrakoplovi NATO-a, srušila se kod obale Latvije

Foto: EXPA/ Eibner/ Eibner-Pressefoto/EXPA/FlightRadar24/News Syndication/PIXSELL
1/2
04.09.2022.
u 22:17

Skrenula je dva puta, kod Pariza i Koelna, da bi se potom uputila ravno preko Baltika, preletjevši švedski otok Gotland.

Privatna Cessna srušila se u nedjelju navečer kod obale Latvije, objavila je švedska spasilačka služba, pošto su je pratili zrakoplovi NATO-a.

Cessna 551 registrirana u Austriji letjela je iz Jereza na jugu Španjolske, odakle je krenula u 14,56 sati po srednjoeuropskom vremenu bez navedenog odredišta, po portalu FlightRadar24.

 

Skrenula je dva puta, kod Pariza i Koelna, da bi se potom uputila ravno preko Baltika, preletjevši švedski otok Gotland. U 19,37 po srednjoeuropskom vremenu brzo je počela gubiti na brzini i visini. 

"Saznali smo da se zrakoplov srušio u more sjeverozapadno od grada Ventspilsa u Latviji", rekao je glasnogovornik švedske spasilačke službe. "Nestao je s radara". 

U akciju spašavanja poslan je litavski borbeni helikopter na zahtjev Latvije, rekao je glasnogovornik litavskog ratnog zrakoplovstva. 

NATO-ovi borbeni zrakoplovi bazirani u Estoniji pratili su zrakoplov, rekao je litavski glasnogovornik. 

VIDEO: Otkriven uzrok misteriozne bolesti u Argentini: Stručnjaci identificiraju izvor epidemije

Ključne riječi

Komentara 6

HO
homofobic
04:41 05.09.2022.

Pilot i eventualni putnici su izgubili pritisak zraka u avionu i umrli su desetak minuta nakon sto su presli visinu od 7-8 tisuca metara. Avion je letio na auto pilotu dok je imao goriva i potom je pao. Takvi nesretni slucajevi se desavaju svakih 5-6 godina.

NV
novo vriijeme
16:00 07.09.2022.

Latvija je Latvija treba na nju paziti, dronići oko Zagreba su sitnica.

TA
tabula
06:05 05.09.2022.

Čudan opis leta, praćenja i pada. Da im nije NATO pripomogao da padnu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije