DRAMA U BEOGRADU

Nenad Periš o potrazi za sinom: Vjerujem MUP-u Srbije, ali mislim da bi trebalo pretražiti riječno korito'

Foto: Milan Maricic/ATAImages
Nenad Periš o potrazi za sinom: Vjerujem MUP-u Srbije, ali mislim da bi trebalo pretražiti riječno korito'
04.01.2022.
u 10:36
Podsjetimo, Mateja traže već pet dana. Istraga ide dalje, a policijske ophodnje i sinoć oko 21.30 sati obilazile su rijeku kako bi pokušale pronaći Mateja
Pogledaj originalni članak

Istraga ide dalje, a policijske ophodnje i sinoć su obilazile rijeku Savu kako bi pokušale pronaći nestalog Splićanina Mateja Periša (27). Njegov otac Nenad u utorak je dao izjavu za 24sata

– Bio sam sinoć na razgovoru u policiji i apsolutno sam zadovoljan njihovim angažmanom i profesionalnim pristupom, a osjetio sam u razgovoru s njima i jednu humanu notu. Kako su mi rekli, tijekom dana nisu imali novih saznanja u odnosu na informacije od jučer. Zna se da se u istrazi prate razni putevi i onda se neke informacije eliminiraju – rekao je Nenad Periš.

Foto: Pixsell/Nestali.hr

– Vjerujem MUP-u Srbije, oni su profesionalci, snažno su se angažirali i vjerujem da će doći do rješenja. Kao otac koji čeka sina svjestan sam da trebaju informacije koje imaju istražiti i eliminirati. Ako imaju informacije koje ga dovode do rijeke, pretpostavljam da bi bilo dobro i da se riječno korito počne pretraživati – dodao je Nenad.

VIDEO: Pogled na beogradsku Beton Halu gdje je zadnji put viđen Matej Periš

– Ne kažem da do sada nije sve napravljeno, no vjerujem da postoje neka tehnička sredstva kojima bi se to također moglo napraviti – rekao je otac nestalog Mateja.

Podsjetimo, Mateja traže već pet dana. Istraga ide dalje, a policijske ophodnje su i sinoć oko 21.30 sati obilazile rijeku kako bi pokušale pronaći Mateja. 

Nestanak mladića iz Splita već je peti dan jedna od glavnih tema i u Srbiji. U Beogradu je i Matejev otac koji je sinoć rekao kako je prepoznao sina na snimkama iz grada, ali i opovrgnuo da je on na kratkom videu na kojem se vidi da netko pliva u Savi.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Cohen
Cohen
11:27 04.01.2022.

Što sociolozi i psiholozi kažu na činjenicu da je ovaj slučaj jučer bio prva, prvcata vijest u ozbiljnim emisijama kao što su vijesti u udarnim terminima svih TV kanala, da oni i svi važniji portali imaju izvjestitelje s mjesta događaja, da se intervjuiraju naši diplomatski predstavnici, da mediji prate situaciju gotovo iz minute u minutu ? Da li je kumovala činjenica da se sve odvija u Srbiji, kojoj mnogi ne bi prišli ili bi prišli s krajnjim podozrenjem, da li kumuje zaplet pred novoggodišnju noć za koju vežemo najbolje želje i sveopću katarzu, a ova nam mora ne daje da se opustimo i osjetimo zadovoljstvo ili se hvatamo za mladićevu sudbinu kao za slamku spasiteljicu iz dvogodišnjeg košmara covidom promijenjenih života ili kumuje krajnje oštri kontrast između tek započetog života, s puno obećanja pred sobom, počevši od novogodišnjeg provoda, s jedne strane i vrlo simboličkog mraka/noći u kojoj bilo tko od nas odjednom, bez ikakvog nagovještajam može nestati? Kad je Šeksov sin, na sličnom putovanju u hedonizam, stradao u dalekom Puketu, javnost nije bila uključena na nijedan od navedenih načina, a sada sa značajnim emocionalnim angažmanom prati razvoj istrage i priželjkuje pozitivan ishod.

Avatar MicroCube
MicroCube
10:57 04.01.2022.

Nenad...