držat će se mjera štednje

Jacenjuk: Najveća katastrofa ovog stoljeća bilo bi uskrsnuće SSSR-a

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Jacenjuk: Najveća katastrofa ovog stoljeća bilo bi uskrsnuće SSSR-a
04.04.2014.
u 19:00
Kazao je i da Ukrajina nikada neće priznati aneksiju Krima koju je opisao kao dio šireg Putinova plana kojim bi se ponovno nametnula kontrola nad državama koje su nekada bile u sklopu SSSR-a
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Rusija povećala cijenu plina Ukrajini, ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da će se vlada u Kijevu držati nepopularnih mjera štednje kao ''cijene neovisnosti'', javlja Reuters.

Kazao je i da Ukrajina nikada neće priznati aneksiju Krima.

– Doći će vrijeme kada će Ukrajina preuzeti kontrolu nad Krimom – izjavio je Jacenjuk koji je sebe nazvao čelnikom vlade ''kamikaza'' koja je osuđena na propast zbog nepopularnih mjera štednje koje se moraju poduzeti.

Među tim su mjerama, prema Jacenjukovim riječima, i udvostručenje cijena plina za kućanstva od 1. svibnja i zamrzavanje državnih penzija i plaća.

Ukrajinski premijer kazao je i da bi potpora MMF uz iznosu od 14 do 18 milijardi dolara u zamjenu za teške gospodarske reforme bila golemi korak naprijed, a rusku aneksiju Krima opisao je kao dio šireg Putinova plana kojim bi se ponovno nametnula kontrola nad državama koje su nekada bile u sklopu SSSR-a. 

– Najveća katastrofa ovog stoljeća bilo bi uskrsnuće SSSR-a. To je njegova (Putinova, op.a.) ideja. To je njegov cilj – rekao je Jacenjuk.

>> 'Shale gas' revolucija u SAD-u spašava Europu od Rusije 

>> Sankcije Rusiji? Ma kakvi! EU je izabrao novac

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar Dolar=0
Dolar=0
11:24 05.04.2014.

Sada će im Nemačka dati plina koje uvezu iz Rusije preko njih . Nemačka spremna da snabdeva Ukrajinu gasom. Nemačka kompanija RWE spremna je da snabdeva Ukrajinu gasom, ukoliko postignu dogovor sa ukrajinskom kompanijom Naftogas, prenosi agencija Unian.

Avatar superhik74
superhik74
19:31 04.04.2014.

Nevjerojatno je kako zapadna propaganda daje prostora ovom pucistu koji je drzavnim udarom nelegalno preuzeo vlast, slicno tako su promovirali ratnog zlocinca generala Pinocea u Cile-u nakon vojnog udara 1973 godine. Koga briga sto ovaj pucista klepece, za dva mjeseca nece vise glumiti da je premijer jer na izborima nema sanse.

KI
Kissinger
08:26 05.04.2014.

jacenjuk,dajete mu preveć prostora u mom večernjaku.on se pita ka mara za onu stvar.