oštar javni dijalog

Ministar Hasanbegović komentirao objavu premijera Oreškovića na Facebooku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ministar Hasanbegović komentirao objavu premijera Oreškovića na Facebooku
16.02.2016.
u 21:52
- On se obraća cijeloj hrvatskoj javnosti, političarima da pridonesu stvaranju ozračja snošljivosti i razuma u hrvatskoj politici jer to je zapravo najvažnije ovoj Vladi kako bi ostvarila svoje temeljne zadaće- rekao je Hasanbegović
Pogledaj originalni članak

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović  komentirao je jučerašnju objavu premijera Tihomira Oreškovića na Facebooku.

Podsjetimo, premijer je jučer na toj društvenoj mreži, između ostalog, napisao da dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji i poručio da ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj.

– Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave – objavio je Orešković.

- On se obraća cijeloj hrvatskoj javnosti, političarima da pridonesu stvaranju ozračja snošljivosti i razuma u hrvatskoj politici jer to je zapravo najvažnije ovoj Vladi kako bi ostvarila svoje temeljne zadaće- rekao je Hasanbegović, prenosi HRT.

Na pitanje misli li da se Orešković obraća i članovima Vlade, Hasanbegović je kazao da se obraća svima i da članovi Vlade u potpunosti dijele stajališta predsjednika Vlade. 

Upitan je li Orešković nečime nezadovoljan Hasanbegović je rekao da ne. 

- Mislim da je on govorio načelno vezano uz jedno društveno ozračje koje šteti u prvom redu Vladi, ali i hrvatskom društvu - dodao je ministar kulture.

>> 'Oreškoviću savjetujem da se bavi onime što bi mu trebao biti posao, a ne da dijeli lekcije iz bontona'

>> 'Dijalog postaje sve oštriji i sve je manje tolerancije u Hrvatskoj. A mene građani zaustavljaju i imaju egzistencijalna pitanja'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar Idler 3
Idler 3
22:11 16.02.2016.

Štovani ministre, već sam jenput napisal, projdite se šupljih rasprava s bivšima. Okrenite se svojem poslu i još jače odrežite s jasli sve te uhljebničke i ništ-koristi čuvare morala i revolucije. Posla ima dost, i preveć, treba ispravit puno tog kaj je na hero nasađeno. Želim vam sreće i uspjeha u radu.

KU
kunigunda
22:25 16.02.2016.

nedajte se uvlačiti u jalove rasprave s orjunašima i petokolonašima zorana milanovića nisu dostojni toga radite svoj posao i šutite za svoj posao odgovarate predsjedniku vlade i hrvatskom narodu samo naprijed režite nepotrebno dajte svoj doprinos hrvatskoj kulturi koju su gazili 15 godina od kada su orjunaši i jugovići na vlasti

BA
bakulušić
22:55 16.02.2016.

Gospodine ministre, ne spominjite istinu i činjenice jer neki tada burno reagiraju i kažu da Vi vršite reviziju povijesti. Neka arhivi sve kažu a Vi ih dobro čuvajte.