TATINE KĆERI

Bruni Fina blokirala račun, a Petra došla na sud s osmijehom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Sanader suđenje, sanaderove kćeri
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Sanader suđenje, sanaderove kćeri
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Sanader suđenje, sanaderove kćeri
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Sanader suđenje, sanaderove kćeri
27.11.2013.
u 22:52
Sanaderova majka Iva nije došla na sud, a iz dokumentacije proizlazi da je imala moždani udar
Pogledaj originalni članak

Sa širokim smiješkom na licu upućenim ocu, Petra i Bruna Sanader u srijedu su ušle u veliku sudnicu zagrebačkog Županijskog suda gdje je u tijeku suđenje u aferi Fimi media, a prvooptuženi je njihov otac Ivo Sanader.

Zakonska mogućnost

Kćeri bivšeg premijera na klupu za svjedoke pozvane su jer su obuhvaćene USKOK-ovim nalogom za prošireno oduzimanje imovine zato što tužiteljstvo smatra da šira i uža obitelj Sanader ne može objasniti nerazmjer od 24 milijuna kuna u odnosu svojih prihoda i rashoda od 1999. do 2009. No obje Sanaderove kćeri iskoristile su zakonsku mogućnost te su uzele blagodat odlučivši da neće svjedočiti.

Petra Sanader zbog svjedočenja je došla iz Amerike, konkretnije New Yorka, gdje već dulje živi i radi. Budući da je došla iz Amerike, po zakonu ima pravo na nadoknadu putnih troškova. Upitana potražuje li ih, izlazeći iz sudnice Petra Sanader je kazala:

– Da, ali sada nemam avionsku kartu kod sebe.

Poslije se neslužbeno moglo čuti da će odustati od potraživanja plaćanja troška, a ako želi da joj se to plati, takav zahtjev sudu mora poslati do okončanja postupka protiv svog oca.

Što se tiče Brune Sanader, nakon njezina izlaska iz sudnice sudskom vijeću obratila se Jadranka Sloković, braniteljica Ive Sanadera, zamolivši sud da provjeri zašto su blokirana tri računa Brune Sanader otvorena nakon početka postupka.

Nepokretna majka

– Dobila je Fininu obavijest o blokadi, a nama ne žele reći o čemu se radi. Budući da je zaposlena kao liječnica, mora imati otvoren račun na koji će joj se isplaćivati plaća pa molim sud da provjeri je li riječ o nekoj postojećoj blokadi ili nečemu novom – kazala je J. Sloković.

Ivana Čalić, predsjednica sudskog vijeća, kazala je da sud nije izdao novo rješenje o blokadi, a isto je kazala i Željka Mostečak, zamjenica ravnatelja USKOK-a. Na raspravi se nije pojavila Sanaderova majka Iva, no dostavljena je medicinska dokumentacija iz koje proizlazi da je imala moždani udar te da je nepokretna. U ponedjeljak bi trebali svjedočiti Mirjana Sanader i Ivo Šarić, Sanaderov punac, a ako se za njega ne dostavi medicinska dokumentacija, na ročište će ga dovesti policija.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar AlCROholic
AlCROholic
08:56 28.11.2013.

Normalno da se smješe kad taj novac na hrvatskim računima je kikiriki u usporedbi sa novcem koji imaju na nekom otočju. I ja bi se smijao. A ovaj narod će i dalje glasati za stranku koja im je iz džepa uzela taj novac i pospremila na njihov. Jer to je samo moguće u ovoj maloj zemljici na brdovitom balkanu.

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
07:05 28.11.2013.

sanaderu najviše od svega zamjeram što je svojim nečasnim postupcima omogućio dolazak najgorih narodnih neprijatelja na vlast

MI
milemile
07:54 28.11.2013.

sanader je cist ko suza Hrvatska