Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Milan Knežević
Milan Knežević, načelnik općine Petlovac
Foto: Nenad Milić Baranja
Foto: Nenad Milić Baranja
Foto: Nenad Milić Baranja
Foto: Nenad Milić Baranja
Foto: Nenad Milić Baranja
Foto: Nenad Milić Baranja

Poljoprivreda i turizam kao pokretači razvoja

27. 11. 2017. u 16:00 0
Drugu godinu zaredom kao glavni pokrovitelj, u suradnji s lokalnom udrugom 'Tradicijom za budućnost', organizira 'Advent u Petovcu' s bogatim kulturno-umjetničkim i gastroprogramom te adventskim sajmom

Baranjska Općina Petlovac intenzivno radi na modernim infrastrukturnim projektima, a sve češće koristi i mogućnost financiranja iz EU fondova. Budući razvoj mještani vide u ruralnom turizmu i poljoprivredi, ističe načelnik općine Petlovac Milan Knežević.

TOMISLAV ROB Cilj nam je otvaranje novih radnih mjesta

Koji su vam najvažniji infrastrukturni projekti i jeste li zadovoljni dinamikom realizacije?

U završnoj je fazi plinifikacija naselja Baranjsko Petrovo Selo koju provodi HEP Plin.

Projektiramo vodoopskrbnu mrežu naselja Novi Bezdan i Baranjsko Petrovo Selo u kojem je u tijeku i izgradnja nogostupa. Također, Općina Petlovac ima pripremljene projekte za izgradnju javne rasvjete u općinskim naseljima Luč i Torjanci koje planiramo realizirati u narednom razdoblju putem nekog od sredstava sufinanciranja. Nismo u potpunosti zadovoljni dinamikom realizacije nekih od navedenih projekata ali smo svjesni situacije u kojoj se trenutno mi, kao općina, a i država u cjelini, nalazimo.

>> POGLEDAJTE GALERIJU Zadar: Najmlađi uživali u jutarnjem programu manifestacije Advent u Zadru

Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Imate li problema s obzirom na potraživanja prema Belju?

Potraživanja prema tvrtki Belje uvelike nam otežavaju realizaciju planiranih projekata, a neke smo, zbog neizvjesne naplate potraživanja, bili prisiljeni zaustaviti. Za 2016. godinu naša su potraživanja prema Belju oko milijun i pol kuna, a još toliko potraživat ćemo i za 2017. Dakle, ukupno oko tri milijuna kuna što je golem iznos za našu općinu koji nam sad u proračunu itekako nedostaje.

Koji su ključni faktori vašeg budućeg razvoja?

Kao ključne faktore razvoja Petlovca u budućnosti vidimo razvoj, prije svega, poljoprivrede te ruralnog turizma, posebice lovnog i ribolovnog te razvoj i unaprjeđenje infrastrukture i stvaranje konkurentnijeg gospodarstva.

Kako se općina Petlovac uključila u Advent u Baranji?

Drugu godinu zaredom kao glavni pokrovitelj, u suradnji s lokalnom udrugom „Tradicijom za budućnost“ organiziramo „Advent u Petlovcu“ s bogatim kulturno-umjetnički programom, gastro-eno ponudom te Adventski sajmom s domaćim delicijama. 

ANTE VUKOJE Mladi nam ne odlaze, a lov je naš skriveni adut

VEĆI NEGO IKAD Ovogodišnji Advent u Baranji dolazi na velika vrata

Ronald Korotaj: 'Ne možemo biti hit 10 godina zaredom, dolaze loše sezone'

OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".