23 godine nakon rata

Brodsko-posavska županija do kraja ove godine bez mina

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Brodsko-posavska županija do kraja ove godine bez mina
01.03.2018.
u 15:21
Minama su najzagađenije općine Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška na zapadu županije
Pogledaj originalni članak

Do kraja ove godine, Brodsko-posavska županija napokon će, 23 godine nakon završetka rata, biti u cijelosti očišćena od mina. Istaknuto je na današnjoj (četvrtak) sjednici Županijskog stožera civilne zaštite, koja je u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite održana u Slavonskom Brodu.

Minama su najzagađenije općine Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška na zapadu županije. - Mi smo imali velik problem s minskoeksplozivnim sredstvima na područjima koja su bila obuhvaćena ratom. Mine su priječile i razvoj gospodarstva u tom području. Sretni smo što se po završetku procesa razminiranja više neće događati tragične situacije u kojima su pogibali ljudi, a moći ćemo razvijati i određene grane gospodarstva, što dosad nismo bili u mogućnosti - istaknuo je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
robertbruckner
20:48 01.03.2018.

Komuniste na celu sa bernardicem, marasom, ostojicem glavasevicem natjerat da sve odmininiraju, Komunisti samo miniraju hihihihi