BEZ HRVATICA

Veliki interes: Otvaranje SP-a nogometašica prebačeno na duplo veći stadion

Foto: 'Omar Salem'
'Saudi members of the King\'s United women football club train at a stadium in the Red sea port of Jeddah on May 20,2009, despite strict religious taboos in the desert kingdom. Some 36 Saudi female fo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Ženski nogomet
Foto: Peter Steffen/DPA/Pixsell
Ženski nogomet - Meksiko
31.01.2023.
u 10:38
- Fifina misija je organizirati najveće i najbolje Svjetsko prvenstvo za žene u povijesti, a navijači, oni koji donose boju, strast i atmosferu na stadione, bit će sastavni dio uspjeha turnira - rekla je glavna tajnica Fife Fatma Samoura.
Pogledaj originalni članak

Zbog velikog interesa za ulaznicama, uvodna utakmica Svjetskog prvenstva nogometašica u Australiji i Novom Zelandu prebačena je na dvostruko veći stadion, objavila je Međunarodna nogometna federacija (Fifa). Od 20. srpnja do 20. kolovoza ove godine Australija i Novi Zeland organizirat će deveto izdanje svjetskog prvenstva nogometašica.

Uvodna utakmica SP-a između nogometašica Australije i Irske trebala se igrati u Sydneyju na novom stadionu Allianz s kapacitetom od 42.500 gledatelja, međutim prebačena je na stadion Stadium Australia. Bivši Olimpijski stadion u Sydneyju prima više od 82.000 gledatelja. Na istom stadionu igrat će se i finale SP-a nogometašica.

"Fifina misija je organizirati najveće i najbolje Svjetsko prvenstvo za žene u povijesti, a navijači, oni koji donose boju, strast i atmosferu na stadione, bit će sastavni dio uspjeha turnira," rekla je glavna tajnica Fife Fatma Samoura.

Na SP-u će nastupiti 32 reprezentacije, među kojima nažalost, nema i hrvatskih nogometašica.

Naslov svjetskih prvakinja iz 2019. brane Amerikanke.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.