Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON MAROKA

Fifa pokrenula postupak protiv HNS-a, sporna je Lovrenova pjesma s 'nacionalističkim prizvukom'

Prvi je dan Svjetskog prvenstva u Kataru, na konferenciji za medije hrvatske reprezentaicjie bili su s  Ante Budimir i Dejan Lovren
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
13.01.2023.
u 21:00

Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimci je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju „domoljubne pjesme“ koje jedino ističu „ljubav prema svojoj zemlji“.

Kako navodi francuska novinska agencija AFP Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog događanja na utakmici za treće mjesto svjetskog prvenstva protiv Maroka. AFP navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog „mogućih kršenja“ članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama. No, jednako tako, FIFA po pitanju postupka protiv HNS-a nije navela sve detalje u svojem službenom priopćenju za javnost.

Ipak, FIFA navodi video snimku, koja se pojavila na društvenim mrežama, gdje hrvatski nogometaši, slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju "pjesme s nacionalističkim prizvukom“. Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimci je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju „domoljubne pjesme“ koje jedino ističu „ljubav prema svojoj zemlji“.

FIFA je zbog diskriminacije kaznila Meksički nogometni savez sa 100.000, Srpski nogometni savez s 50.000 i Ekvadorski nogometni savez s 20.000 švicarskih franaka.

Isto tako, FIFA je pokrenula postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog neprimjerenog ponašanja argentinskih nogometaša nakon osvojene titule svjetskog prvaka.

Komentara 50

DU
Deleted user
21:17 13.01.2023.

Koja je to pjesma? Da li ima netko sa malo više muda i mozga u toj redakciji VL pa da ne prenosi sam copy past sranja več istraži tj da vlastito viđenje događaja? Koja pjesma?što je sporno? Francuska himna Marseljeza npr. poziva na klanje,potoke krvi prema neprijazeljima i to vrlo eksplicitno! Ako to nije sranota ne znam što je? Valjda "Lijepa li si"? Ili netko stvarno misli da će se zbog FIFE prestati pjevati??

Avatar Dars
Dars
21:12 13.01.2023.

A večernji neće napisati kako je Fifa u krivu tj da je to pjesma koju smo pjevali a i pjevati ćemo je uvijek..

DU
Deleted user
21:15 13.01.2023.

Nacionalističkim prizvukom????Piksijevo psovanje majke šiptarske nije nacionalističko ili u servskoj svlačionici Kosovo je Srbija????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije