VIDI JASNA RJEŠENJA

Toni Kukoč o problemima hrvatske košarke: Ne možeš se skupiti tri dana prije turnira

Foto: David Butler II/REUTERS
REUTERS 12-09-2021 06:55 #1
Foto: Sinisa Hancic
Toni Kukoč na Europskom prvenstvu u košarci, 1999.
03.01.2022.
u 23:50
- Poznato je da reprezentacije koje imaju uspjeha na prvenstvima i na Olimpijskim igrama imaju određeni dio pravih priprema.
Pogledaj originalni članak

Toni Kukoč u razgovoru za HRT otkrio je što vidi kao glavni problem košarkaške reprezentacije, ali i kako općenito gleda na situaciju u košarci, prvenstveno onoj koja se igra u NBA ligi.

- U zadnje vrijeme dosta govorim da je najveći problem u tome što naši najbolji igrači ne mogu igrati za reprezentaciju, čak i kad dođu, poneki dođu igrati za tu reprezentaciju, oni su maksimalno istrošeni od brojnih obaveza u NBA ligi. Treba pronaći nekakvu formulu po kojoj najbolji igrači mogu igrati za svoje reprezentacije da bi se kvalificirali na svjetska i europska prvenstva i na Olimpijske igre. Dok se to ne dogodi, imat ćemo problema. Mi imamo kvalitetnih igrača, ali naših pet-šest najboljih igrača igraju u NBA ligi. To je naš najveći problem. Kad bi igrali u punom sastavu i imali neki kontinuitet, ne vidim da bi imali problema da se kvalificiramo na velika natjecanja - kazao je Kukoč pa otkrio što misli da bi trebalo učiniti kako bi se to promijenilo:

Foto: Sinisa Hancic
Toni Kukoč na Europskom prvenstvu u košarci, 1999.

- Poznato je da reprezentacije koje imaju uspjeha na prvenstvima i na Olimpijskim igrama imaju određeni dio pravih priprema. Treba naći mjesec dana prije prvenstva da bi se nešto značajno napravilo. Ne mogu se ljudi skupiti tri dana prije turnira i da se napravi neki rezultat. To je možda bilo moguće prije, kad si imao tri, četiri ili pet igrača koji su igrali za istu momčad pa su se dobro poznavali, a sad su to igrači koji igraju sasvim druge sheme u različitim momčadima i od njih očekivati da se jednostavno dovedu u reprezentaciju i da kliknu u tri dana je nezahvalno.

Osjetno je pozitivniji u pogledu na izvedbe Bojana Bogdanovića i Ivice Zubca u NBA ligi.

- Igraju odlično, imaju kontinuitet, Utah je treća na Zapadu, Zubac isto igra odlično u Clippersima. Bojan je jedan od iskusnijih NBA igrača, zna se što on može dati i to daje iz utakmice u utakmicu - govori Kukoč pa komentira kako vidi NBA ligu danas u odnosu na onu iz njegova vremena, kad s Chicago Bullsima osvojio tri titule:

- Sad se puno više šutira nego u naše vrijeme. Doduše, kad pričaš s generacijama otprije 50 godina, oni misle da su igrali najbolju košarku. Svaka generacija misli da su upravo oni igrali najbolju košarku.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar feudalac
feudalac
12:50 04.01.2022.

Vranković i Rađa su grobari hrvatske košarke!

ZA
zagi101
00:13 04.01.2022.

pitaj svog druga Rađu zakaj je tak, ipak je on predsjednik HKS-a

LA
lajh1985
06:28 04.01.2022.

Da suker vodi kosarku mozda bi bilo i bolje nego radja. Gore od ovoga nemremo pasti