JAKO TURBULENTNO

Raspad sistema u momčadi koja očekuje Vatrene u Kataru: Bojkotiraju utakmice i treninge!

Foto: Zou Zheng/XINHUA
Nakon 34 godine Kanada je pobijedila SAD 2-0 u CONCACAF Ligi nacija
Foto: Cole Burston
Nakon 34 godine Kanada je pobijedila SAD u CONCACAF Ligi nacija
05.06.2022.
u 09:38
"Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava", rekao je Jonathan Osorio, iskusni kanadski reprezentativac
Pogledaj originalni članak

Poprilično turbulentna situacija događa se u redovima našeg protivnika u skupini na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U reprezentaciji Kanade nogometaši su bojkotirali trening zato što im se nisu isplatili dogovoreni honorari za treniranje i igranje s reprezentacijom.

Kanada je ovog vikenda trebala igrati utakmicu protiv Paname, a nakon toga idućeg tjedna i protiv Curacaoa u Ligi nacija u CONCACAF-u, no te se utakmice zbog bojkota vrlo vjerojatno neće odigrati.

Naime, nakon tog bojkota iz Kanadskog nogometnog saveza objavljeno je da se "radi na tome da se izjednače sve financijske kompenzacije unutar momčadi".

 

 

"Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava", rekao je Jonathan Osorio, iskusni kanadski reprezentativac.

"Ako se mi igrači želimo pobrinuti za druge ljude, onda nam i savez u tome mora pomoći", rekao je Osorio za CBC. 

Osim toga, kanadski nogometaši zamjeraju tamošnjem nogometnom savezu i činjenicu da nisu osigurali njihovim članovima obitelji put u Katar na Svjetsko prvenstvo..

Foto: Cole Burston
Nakon 34 godine Kanada je pobijedila SAD u CONCACAF Ligi nacija

Nije to prvi put da postoje tenzije i problemi u kanadskoj reprezentaciji. Sam izbornik John Herdman prepričao je kakvu je situaciju zatekao pri dolasku u reprezentaciju.

– Na prva dva okupljanja pokušao sam nešto napraviti na taktičkom planu, ali sam ubrzo shvatio da to nema smisla. U toj momčadi nije bilo nikakvog zajedništva. Dapače, bilo je samo sukoba, i to ne samo verbalnih nego i fizičkih. Na drugom okupljanju dvije skupine igrača ozbiljno su se potukle na terenu. Atmosfera je bila zatrovana, nitko nikome nije vjerovao, a to se vidjelo i na terenu. U reprezentaciji su bili ljudi iz Kolumbije, Urugvaja, Škotske, Srbije, Jamajke. Različitost je ljepota Kanade i danas njezina velika snaga, ali tad joj je bila najveća slabost. Hispanci su otišli na jednu stranu, ostali na drugu i bio je kaos. Shvatio sam tko su lideri u reprezentaciji, posjeo sam ih i objasnio im da tako ništa nećemo postići – objasnio je tada izbornik Kanade.


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kajinx
16:03 15.06.2022.

Svijet nam se smije. Mi smo jedini koji igramo u Kataru, ostali igraju Qataru.

DU
Deleted user
09:39 05.06.2022.

E ako se treba plašiti Kanade u nogometu onda k vragu. Ta nije SP u hokej na ledu ili pjesku. Raskol u kanadskoj repki, ma dajte više...