BIVŠI SUIGRAČI

Modrić: Nisam se čuo s Baleom, golf mu je glavna preokupacija

Foto: Reuters/ PIXSELL
Hrvatska - Wales
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa
Foto: Reuters/Pixsell
Modrić Bale Roma Real
25.03.2023.
u 10:18
'Golf. Wales. Madrid', napisao bi tijekom igračkih dana Gareth Bale, koji se nedavno umirovio pa ga večeras neće biti na travnjaku Poljuda. Stvari se nisu promijenile...
Pogledaj originalni članak

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić jučer je zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem najavio večerašnji susret vatrenih protiv Walesa na Poljudu. Riječ je o utakmici kojom otvaramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2026. u Njemačkoj, nakon što se kući iz Katara vratili s broncom. Okršaj počinje u 20.45 sati, ali na suprotnoj strani terena neće biti donedavnog kapetana Velšana Garetha Balea, koji je odlučio kopačke objesiti o klin.

S Modrićem je igrao u Realu, ali nikada u potpunosti nije opravdao očekivanja navijača Madriđana. Klub je za njega 2013. Tottenhamu isplatio 101 milijun eura, što je tada bio najveći transfer u povijesti nogometa, ali Bale je imao neke druge prioritete. 'Golf. Wales. Madrid. Tim redoslijedom', napisao je pa pokazao što o svemu misli. Luka je odgovorio na pitanje je li se čuo s bivšim suigračem. 

- Nismo se čuli oko utakmice, golf mu je prva preokupacija. To je veliki hendikep za njih što ga nema, on je najbolji igrač u povijesti Walesa po meni, a morat će promijeniti način i stil igre jer se dosta baziralo na njegovu kvalitetu. No svakako imaju dobrih igrača - kazao je kapetan za Dnevnik Nove TV.

- Želimo još uvijek dobre rezultate i pobjede. Igramo protiv reprezentacije koja ima velike ambicije. Nema velikih promjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Nećemo puno mijenjati, nastavit ćemo ono što je bilo u Kataru. Imali smo pet dana vremena pa smo uspjeli raditi nešto više. Stanje igrača je sjajno, a rekao sam im i da su ovo utakmice u kojima se može puno izgubiti. Za mene je ova sutra utakmica jako bitna. Znamo da ne smijemo kiksati. Favoriti smo i od toga ne bježimo - rekao je na konferenciji za novinare Dalić.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa

A naši su nogometaši prema statističarima favoriti i za plasman na Euro. Iz We Global Footballa našoj reprezentaciji dali su procjenu od 91,48 posto da će igrati na Euru, i to da će se izravno kvalificirati. Po njima je Hrvatska sedma po tom postotku, prvi je Portugal s 99,44 posto, slijedi Danska s 99,32, a bolji postotak od Hrvatske imaju još Švicarska, Srbija, Belgija i Poljska.

No, moraju biti maksimalno koncentrirani, kako kroz kvalifikacije, tako i večeras, jer u prošlom susretu igranom u studenom 2019. protiv Velšana nismo ostvarili pobjedu - završilo je 1:1, a pogodak nam je zabio upravo umirovljeni Bale. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BP
Besposlen pop
10:53 25.03.2023.

Možda se Modrić ne sjeća da se čuo s Baleom 🤣