Foto: Igor Kralj/Pixsell Davor Šuker
Foto: Robert Anić/PIXSELL Ivan Brleković
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL Brleković
Foto: Igor Kralj/Pixsell Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell Davor Šuker

Iz nalaza inspekcije rodit će se veliko ništa!

04. 03. 2018. u 11:17 6
– Ovo je prilika za još jedan moj javni vapaj premijeru Plenkoviću: vratite institut suspenzije u Zakon o sportu već na ovoj sjednici Sabora!

Kako gledate na nalaz nadzora Sportske inspekcije nad Skupštinom HNS-a u kojemu su uočene nepravilnosti koje Šukera možda mogu koštati mandata?, pitamo bivšega dopredsjednika Saveza, odvjetnika Ivana Brlekovića.

Nalaz sportske inspekcije HNS odgovorio na tvrdnje da je skupština nelegalna, evo što poručuje

– Sporna Skupština održana je 22. prosinca 2017. godine, i sad tvrdim isto ono na što sam javno ukazivao i u danima prije njezina održavanja. Izborna skupština bila je protustatutarna i protupropisna i kao takvu u zaštiti javnog interesa trebalo bi je poništiti – kaže Brleković i dodaje:

– Žao mi je što to moram reći, ali Središnji državni ured za sport i sportska inspekcija opet su pali na ispitu i zakazali. Prvo, trebalo im je gotovo tri mjeseca da bi utvrdili nešto što su mogli znati već isti dan kad je sjednica Skupštine održana, a uz to, što me još više žalosti, krajnje restriktivno tumače svoje ovlasti u ovom slučaju. Narodski se to kaže – brigo moja prijeđi na drugoga.

Evidentno kršenje propisa

Brleković pojašnjava.

– To znači da je sportska inspekcija u svom nalazu utvrdila samo manji broj nezakonitosti u radu izborne skupštine, odnosno uopće se nije osvrnula ni pokušala sankcionirati evidentno kršenje propisa i oko samog sazivanja te skupštine i utvrditi zbog čega je ta Skupština po svojoj suštini bila prijevremena i izvanredna izborna Skupština, a nisu bile ispunjene pretpostavke za to.

Ima li elemenata za poništenje odluka sa te Skupštine?

Prebacivanje loptice

– Bez obzira na činjenicu što u ovom slučaju sportska inspekcija ima u rukama zakonske instrumente kojima bi mogla poništiti određene odluke sa sporne Skupštine, ona se odlučila na solomonsko rješenje i svoj nalaz u obliku obavijesti proslijedila Uredu za opću upravu Grada Zagreba. Možete si samo misliti kako će to tijelo poništiti odluke Skupštine HNS-a. I tako se u ovom slučaju krug zatvara. Slijedi daljnje prebacivanje loptice s jednog javnopravnog tijela na drugo sve dok vrijeme samo ne učini jedno veliko ništa! – dodao je Ivan Brleković.

Na kraju, uputio je i jedan javni apel, i to čelnom čovjeku Vlade.

– Ovo je prilika za još jedan moj javni vapaj premijeru Plenkoviću: vratite institut suspenzije u Zakon o sportu već na ovoj sjednici Sabora! To su istinski zahtjevi javnog interesa u Hrvatskoj. Nedopustivo je da u jednoj civiliziranoj državi, koja pretendira da postane država vladavine prava, najviše operativne funkcije u nogometu kao glavnom nacionalnom sportu, obavljaju pojedinci opterećeni teškim kaznenim postupcima i pravomoćnim optužnicama za kriminal bez presedana u sportu i nogometu – zaključio je Brleković.

IVA PULJIĆ ŠEGO Za promjene u HNS-u Plenković mora mijenjati HDZ

SPORTSKA INSPEKCIJA: Davor Šuker je izabran nelegalno! Petorica nisu smjela glasati

KAZNENO DJELO HNS se oglasio o Modrićevoj optužnici, evo što kažu!

PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka
pogledajte na vecernji.hr
  • 11:47 4. ožujka 2018.

    Ovaj očito mrzi Šukera!

  • 20:25 4. ožujka 2018.

    Slazem se. Svi protiv kojih je USKOK podigao optuznice, moraju odmah biti suspendirani iz sport.

  • 12:32 4. ožujka 2018.

    Brlekovic ne voli sebe, a kamoli Sukera. Šuki ne brini. Ovog se i dečko odrekao.

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".