UFC FIGHT NIGHT 132

‘Cowboy’ Cerrone u okršaju s još jednom britanskom nadom, hoće li se OSP vratiti na pobjedničke staze?

Foto: Fight Channel
‘Cowboy’ Cerrone u okršaju s još jednom britanskom nadom, hoće li se OSP vratiti na pobjedničke staze?
15.06.2018.
u 15:10
UFC Fight Night 132 pratite u izravnom prijenosu u subotu 23. lipnja od 14:00h na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.
Pogledaj originalni članak

Najveća svjetska MMA organizacija sa svojim nadolazećim Fight Night izdanjem stiže u najveći grad-državu na svijetu, a event predvodi MMA veteran Donald Cerrone koji će ovog puta rukavice ukrstiti s Leonom Edwardsom.

Osim popularnog Cerronea i Edwardsa, mjesto u sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta 132 eventa pripada Ovince St. Preuxu i Tysonu Pedru koji se bore u poluteškoj diviziji. Kako glavni program sadrži ukupno četiri borbe, tu je još borba u ženskoj muha diviziji između Jessice Rose-Clark i Jessice Eye, dok će sve otvoriti azijski velter duel između Li Jinglianga i vrlo zanimljivog Daichia Abea.

UFC Fight Night 132 pratite u izravnom prijenosu u subotu 23. lipnja od 14:00h na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

‘Cowboy’ protiv ‘Rockyja’

Bivši izazivač Donald Cerrone (33-10 MMA, 20-7 UFC) ovom borbom protiv Leona Edwardsa iz Engleske i dalje ostaje u velteru. Kauboj je u svojoj karijeri skupio 13 bonusa za borbu večeri, iako je u zadnje vrijeme nanizao tri poraza prije negoli se vratio pobjedom nad Yancyjem Medeirosom kojeg je svladao tehničkim nokautom u prvoj rundi. To mu je bio čak 25. prekid u 33 borbe u profesionalnoj karijeri. Međutim, za 26- godišnjeg Edwardsa mnogi smatraju da je još bolji od Darrena Tilla, koji je upravo porazivši Kauboja izgradio svoje ime i time dobio priliku da predvodi prošlomjesečni Fight Night u Liverpoolu.

Leon Edwards (15-3 MMA, 7-2 UFC) je unutar niza od pet pobjeda, dok je kao UFC borac ostvario sedam pobjeda te dva poraza. Bolji od njega bili su Kamaru Usman i Claudio Silva, obojica sudačkom odlukom, a Cerrone će mu zasigurno biti najveći skalp u karijeri, ako se Edwards pokaže boljim te večeri.

OSP i Tyson Pedro u okršaju poluteške kategorije

Jedan od najzanimljivijih mečeva na ‘cardu’ definitivno je i onaj u poluteškoj diviziji između Ovincea Saint Preuxa (22-11 MMA, 10-6 UFC) i Tysona Pedra (7-1 MMA, 3-1 UFC).

35-godišnji Saint Preux je već MMA veteran koji se nalazi na 10. mjestu na rang ljestvicama poluteške divizije.  Svoj je zanat kovao u Strikeforceu, a već se per godina bori pod UFC-ovim barjakom. U kavez će ući s tri uzastopne pobjede i jednim porazom s obzirom na to da je Marcosa Rogeria de Limu, Yushina Okamija i Coreyja Andersona zaustavio, ali ga je onda dočekao Ilir Latifi i prisilio ga na predaju u veljači.

Njegov protivnik Tyson Pedro ima 26 godina i dolazi iz Australije. Nakon što je u svoje prve dvije UFC borbe pobijedio prekidom i od njega je bio bolji Latifi. No u veljači se borio s Saparbekom Safarovim koje se pobijedio kimurom i tako se vratio na pobjedničke staze.

Jessica protiv Jessice

U jedinoj ženskoj borbi na glavnom ‘cardu’ gledat ćemo okršaj u muha diviziji između Jessice Eye(12-6 MMA, 2-6 UFC) i Jessice-Rose Clark (9-4 MMA, 2-0 UFC).

Eye će pokušati pozitivno nastaviti novo poglavlje u karijeri. Nakon pet poraza u bantam diviziji, napokon je prešla u ne tako davno uvedenu muha diviziju i uspješno u njoj odradila svoj debi protiv Kalidre Farie koju je pobijedila podijeljenom odlukom na UFC Fight Nightu 124.

Clark je također nastupila na istom tom Fight Nightu 124 na kojem je postigla najveću pobjedu svoje karijere kad je na bodove dobila Paige VanZant i upisala pobjedu jednoglasnom odlukom. Prije toga je uspješno odradila svoj UFC debi kad je bila bolje od Bex Rawlings u studenom na UFC Fight Nightu 132. Na nadolazećem će eventu dati sve od sebe da ubilježi 3-0 u ovoj promociji.

Prije ove tri zanimljive borbe, u kavez će ući Li Jingliang (14-5 MMA, 6-3 UFC) koji je u prethodnoj borbi izgubio od Jakea Matthewsa, a sad će se boriti s Daichijem Abeom (6-1 MMA, 1-1 UFC) koji je također jednoglasnom odlukom izgubio u prethodnoj borbi, i to po prvi put u svojoj karijeri, od Lukea Jumeaua.

UFC Fight Night 132 pratite u izravnom prijenosu u subotu 23. lipnja od 14:00h na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

 

UFC Fight Night 132

Donald Cerrone vs. Leon Edwards

Ovince Saint Preux vs. Tyson Pedro

Jessica-Rose Clark vs. Jessica Eye

Li Jingliang vs. Daichi Abe

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr