Nina Kraljić

Još sam u šoku! Ulazak u finale meni je već pobjeda

Foto: Reuters/PIXSELL
nina kraljić
Foto: Facebook
Nina Kraljić na Eurosongu
Foto: Reuters
Nina Kraljić na probi pjesme Lighthouse u Švedskoj
Foto: Universal Music
Nina Kraljić na probi za Eurosong u Stockholmu
12.05.2016.
u 10:00
Nina je uspjeh cijelog svojeg tima posvetila i onima koji su u nju sumnjali. Izvukla je i nastup za subotnje finale te pjeva u drugoj polovici večeri
Pogledaj originalni članak

Kažu da je sedam sveti broj koji donosi sreću. Pa iako u igri nije praznovjerje, nego sjajna predstavnica i dobra pjesma, snagu broja sedam možemo preslikati i na Eurosong pa reći da nas je pomazila sreća jer nakon sedam godina Hrvatska je opet u finalu natjecanja.

Ponosna na svoju zemlju

– Napokon u finalu! E, pa to je to što sam željela. Ovo je za mene pobjeda! – napisala je Nina Kraljić poslije nastupa u polufinalu u Švedskoj na svojem Facebook-profilu, a na kasnoj konferenciji za novinare u Stockholmu s cijelim svijetom podijelila je svoje impresije te na pitanje domaćina je li iznenađena plasmanom te da je otpočetka među favoritima, odvratila je:

– Još sam u šoku! Znate, čak i u Hrvatskoj emocije su bile podvojene i jedan dio, nažalost, nije želio da uspijemo. Stoga je ova pobjeda i za njih jer ovo je bilo stvarno teško i strašno sam željela odlazak u finale. Kada predstavljate svoju zemlju, ne predstavljate sebe. Predstavljate puno, puno više i to je velika čast, ali i velika odgovornost. Ponosna sam na svoj tim, na svoju zemlju i na sve koji su nas podržavali i glasali za nas. Hvala iskreno od srca.

Hrvatska Lady Gaga

Baš kao i predstavnici Azerbajdžana, Rusije, Nizozemske, Mađarske, Austrije, Armenije, Češke, Cipra i Malte, koji su se također plasirali u prvoj polufinalnoj večeri, i Nina je iz bubnja izvukla poziciju na kojoj će pjevati u subotu u finalu, a nastupit će u drugoj polovici večeri. Probila je led, ostvarila uspjeh, ostavila dojam. Preko noći je postala hit u Njemačkoj pa Bild, iako ne prezadovoljan neobičnom haljinom koju uspoređuju s kreacijama Lady Gage, upravo u Nini vidi tihu pobjednicu 61. izdanja Eurosonga. Nadamo se da su u pravu, a uz Ninu su i naši bivši predstavnici na tom natjecanju.

– Jako mi se sviđa spoj zvuka, njenog senzibiliteta, sve je jako urbano, moderno i u logičku cjelinu zaokruženo njenim divnim glasom. Lijep je tekst, poruka i od srca želim Nini da Eurosong pamti po lijepom kao ja – kazala je Emilija Kokić, naša jedina pobjednica 1989. s grupom Riva, i dodala:

– Za finale joj ne mogu savjetovati ništa što Nina već ne radi. Neka bude stopljena s pjesmom, rasterećena i vjeruje u sebe kao što mi vjerujemo u nju. Iako, znate, zasmetala me hrvatska navika da se ne vjeruje mladima. Govorim o vremenu prije odlaska na natjecanje i napisima da nije domoljub jer ne pjeva na hrvatskom i slično. To je strašno. Mladi trebaju podršku i ohrabrenje, a oni drugi, ako nemaju reći nešto pametno, neka barem šute. To iz mene progovara i moja bol jer ni u Rivu nitko nije vjerovao jer smo bili mladi i nepoznati. Govorili su da ćemo ih osramotiti, a donijeli smo pobjedu.

>> Nina Kraljić: Bilo je ljudi u Hrvatskoj koji nisu htjeli da uspijemo, eto im sada. Ovo je za mene pobjeda!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ZE
zelenakrava
15:05 12.05.2016.

Uulazak u finale joj je već pobjeda!!!!???? Kakvo je to finale? Da su u finalu dvije pjesme,ajde,de,može se reći pobjeda. A ona je od nekih 44 ili 45 pjesama ušla među 26 i to joj je kao pobjeda. Ma dajte uozbiljite se. To može reći ako uđe među prvih 10. ako bude iznad 20-tog mjesta onda je to ipak neuspjeh. Zato neidimo iz krajnosti u krajnost. Nastup je bio ok,ako tako bude u finalu isto ok. Nastupila,sudjelovala i to je to. Bez euforije ali i bez omalovažavanja. nemože svatko pobjediti.

JO
jovanovic
12:46 12.05.2016.

mensa ti se odluci ili pevas ili pjevas??

DU
Deleted user
12:00 12.05.2016.

I ja sam u šoku! Bojao sam se da ćeš poletiti

Još iz rubrike Showbiz