jednostavno

Ovo je ljekoviti napitak koji će vam pomoći očuvati zdravlje sa samo dva sastojka

Foto: Thinkstock
sir, mlijeko, jogurt (1)
Foto: Thinkstcok
Jogurt
Foto: pixabay
cimet
Foto: Pixabay
Cimet
29.08.2017.
u 07:51
Dijeta se također preporučuje dijabetičarima, kao i svima koji imaju genetske predispozicije za istu bolest u svrhu prevencije.
Pogledaj originalni članak

Srčane bolesti, unatoč brojnim upozorenjima liječnika, i dalje ostaju najčešći i najozbiljniji zdravstveni problem današnjice, a njihovi uzroci uglavnom se kriju upravo u prehrambenim navikama.

U svrhu snižavanja kolesterola, smanjivanja tjelesne težine te ubrzavanju metabolizma, nutricionisti su osmislili dijetu temeljenu na dvije efikasne namirnice – cimetu i jogurtu, čija kombinacija postaje sve popularnija u zapadnoeuropskim zemljama.

Dijeta se također preporučuje dijabetičarima, kao i svima koji imaju genetske predispozicije za istu bolest u svrhu prevencije.

Zbog visokih razina antioksidansa i fenola, cimet je učinkovit u borbi protiv upalnih procesa u tijelu, te se preporuča svim osobama u sezonama prehlada i gripa kao mjera prevencije.

Njegovo antibakterijsko i antimikotičko djelovanje uspostavlja prirodnu ravnotežu crijevne flore zbog čega potpomaže zdravlju probavnog sustava, a koristi se i u uklanjanju lošeg zadaha.

Jogurt je pak bogat kalcijem, fosforom, cinkom i B vitaminima, a mliječna kiselina iz jogurta snižava pH crijevne flore zbog čega se olakšava probavni proces.

Budući da se fermentacijom laktoza iz jogurta velikim dijelom razgrađuje, probiotičke jogurte mogu koristiti i osobe koje pate od intolerancije na laktozu.

Cimet i jogurt – recept

Formula za ovaj ljekoviti napitak je vrlo jednostavna, a potražite ga na portalu Kreni zdravo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AU
austrougarskigeneral
10:20 29.08.2017.

ovo je super