Jeste li znali?

Nutricionisti tvrde: Za doručak je zdravije pojesti pizzu nego pahuljice

Foto: Shutterstock
Nutricionisti tvrde: Za doručak je zdravije pojesti pizzu nego pahuljice
04.03.2021.
u 10:30
Razmislite o ovome prije nego idući put posegnete za pahuljicama ujutro.
Pogledaj originalni članak

Imamo dobre vijesti za sve one koji ujutro ne mogu odoljeti ostacima pizze od večer prije - nutricionisti su otkrili da je zdravije pojesti to za doručak nego punu zdjelicu pahuljica.

Nutricionistica Chelsey Amer kaže: "Možda će vas iznenaditi ova činjenica, ali jedna kriška pizze i jedna zdjelica pahuljica s mlijekom sadrže otprilike jednak broj kalorija. Ipak, pizza ima više proteina i držat će vas dulje sitima. Osim toga, kriška pizze sadrži više masti i manje šećera za razliku od pahuljica."

Ne prodaju maglu, ali su blizu! Njihov zrak u boci stoji 530 kuna!

Ovo, naravno, ne znači da ćete naručivati pizzu svako jutro prije posla, ali mogli biste razmisliti još jednom prije nego posegnete za zdjelicom i paketom pahuljica - nećete unijeti sve nutritivne vrijednosti koje su vam potrebne, prenosi UNILAD.

Iako stručnjaci ne preporučuju pahuljice, a ni pizzu, savjetuju da vam svaki doručak bude bogat proteinima, dobrim ugljikohidratima i mastima - izbjegavajte šećer. Dobar primjer takvog doručka je zobena kaša s maslacem od kikirikija ili smoothie.

Znate li što sve sadrži prava pizza Margherita?

Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Pixabay
Pizza
Foto: Thinkstock
pizza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.11.2016., Zagreb - Luka Nizetic u restoranu Pizza Pasta Forte. DKS_56146169 Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Facebook
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza s tikvicama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
18:10 04.03.2021.

pizza tesko pada ujutro i popodne samo je mogui za veceru