dobro je znati

Nemojte se mučiti, ovako ćete najlakše očistiti škampe

Foto: Thinkstock
škampi
Foto: Thinkstock
Tjestenina sa škampima
Foto: Thinkstock
Škampi
16.07.2017.
u 20:51
Upravo su repovi škampa onaj najslađi dio raka kojeg obožavaju i odrasli i djeca. Iako se može kupiti već očišćene repove, upravo svježi škampi jelima daju posebnu punoću okusa.
Pogledaj originalni članak

Škampi su mnogima omiljena morska namirnica, a mogu se pripremiti na razne načine.

Upravo su repovi škampa onaj najslađi dio raka kojeg obožavaju i odrasli i djeca. Iako možete kupiti već očišćene repove, upravo svježi škampi jelima daju posebnu punoću okusa.

Za pripremu škampa u oklopu u tavi ili na žaru potrebno vam je tek 10 do 15 minuta, a spremni su za konzumaciju kad meso mekša, dobije bijelu boju i svilenkastu teksturu. 

Ipak, repovi se jedu bez oklopa koje je potrebno skinuti prije ili nakon pripreme jela. To je mnogima i "najmučniji dio". Kako to više ne bi predstavljalo "teži dio posla", pogledajte video i doznajte kako najlakše očistiti škampe.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BL
bljak007
21:03 16.07.2017.

A mi budale, a gdje je video????? ostao u kuhinji restorana!

DR
dr229
16:57 18.07.2017.

ni s od skampa i jos kozice iz uzgojilista

32
32Kuslan
10:41 18.07.2017.

PRVO. Ovo nisu škampi nego KOZICE. NEMATE POJMA. Sram Vas možre biti !!!!