SLJUBI OVO

Eksperimentirajte u kuhinji: Juha od luka s kavom i sirom

Eksperimentirajte u kuhinji: Juha od luka s kavom i sirom
16.10.2019.
u 06:44
Pitate li chefa Mladena Križanovića, juha od luka s kavom i sirom je kobinacija iz snova!
Pogledaj originalni članak

U kategoriji sljubi ovo našla se zanimljiva kombinacija koju je kreirao chef Mladen Križanović, a radi se o juhi od luka s kavom i sirom. Za sve čija su nepca spremna za nove okuse ovo je recept za poželjeti

Sastojci:

4 veća crvena luka

6 glavica ljutike

0,5 dl maslinova ulja

0,5 dl suhog bijelog vina

500 ml povrtnog temeljca

sušena majčina dušica

žlica šećera

žlica soli

prstohvat papara

1 šalica kave

nekoliko kriški kruha

nekoliko kriški sira

Priprema: 

Crveni luk, ljutiku i bijeli dio mladog luka izrežite na tanke kriške. Pržite u loncu na malo maslinova ulja dok se luk ne karamelizira. Kada je luk posmeđio, dodajte povrtni temeljac te zakuhajte juhu. Dodajte majčinu dušicu, sol, papar, šećer i bijelo vino te kuhajte poklopljeno na laganoj vatri otprilike sat vremena. Povremeno promiješajte i dolijte vode po potrebi. Na samome kraju dodajte malo po malo kavu u juhu te nakon svakog dodavanja kave kušajte juhu kako ne biste pretjerali s kavom. Po potrebi dodajte još soli i papra. Svaku porciju juhe poslužite u keramičkom pekaču ili zdjelici. Na površinu juhe doodajte tostirani kruh, prekrijte sirom te zapecite u pećnici dok se sir ne rastopi. Ukrasite sitno sjeckanim zelenim dijelom mladog luka. 

Pogledajte video o jednom sastojku iz recepta - kavi. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.