"Prikradatelj"

Multimedijalna znanstveno-fantastična predstava Teatra &TD

Foto: Luka Dubroja
Multimedijalna znanstveno-fantastična predstava Teatra &TD
03.12.2019.
u 14:29
U petak 6. prosinca u Teatru &TD održat će se premijera predstave "Prikradatelj" u režiji Nenada Glavana prema motivima ruskog SF romana "Piknik onkraj puta".
Pogledaj originalni članak

Premijera multimedijalne predstave "Prikradatelj" u režiji Nenada Glavana, po tekstu Giannia Fortea (Ricci/Forte), a prema motivima ruskog SF romana "Piknik onkraj puta" braće Arkadija i Borisa Strugackog,održat će se u Velikoj dvorani &TD-a, 6. prosinca u 20.00. Ulaz na premijeru moguć je samo s pozivnicom, no repriza je na rasporedu 7. prosinca u 20:00.

Probran cast visokog naboja, glumci Domagoj Janković, Robert Španić i Toma Medevešek, na jednoj vrtešci audio-vizualnih vragolija lansirat će Vas u orbitu Zabranjene zone, tamo „gdje se Zemlja olakšava tereta svojih najskrivenijih ćudi“. Vi se samo udobno smjestite i vežite pojaseve!

- Poslužila je ovoj drami poznata znanstvena fantastika za jedan koketan strelopis raspri, klopki i aluzija o koje se lako zaplete svačiji, nešto „budniji“, um. Šestoslika je to oštrih misli, lelujavih pretpostavki i poentirajućih zakucavanja – u onkraj zbilje, eksperimenta i slutnje do samog ruba mogućeg iskustva. Prikradatelj nas vuče paradigmatski duboko u procijep paradoksa gdje u preklapanju caruje iracionalno i racionalno, izmišljeno i promišljeno, sastavljeno i rastavljeno – u suprotnosti bez kojih se, valjda, ne može niti postojati. Znanost, umjetnost i transcendentalnost na jednom zanimljivom „nadzemaljskom“ putovanju u najskrovitije, u zabranjeno i nedokučivo. Tamo negdje gdje Vam sine i ono slavno Einsteinovo pitanje “mijenja li se svemir ako ga promatra miš!?" - napisao je u najavi predstave redatelj Nenad Glavan. 

Ulaznice se po cijeni od 50 kuna mogu kupiti na blagajni Teatra &TD od 11:00 do 13:00 te dva sata prije početka predstave, online putem Ulaznice.hr te na njihovim prodajnim mjestima. Studenti i umirovljenici popust od 50% mogu ostvariti isključivo na blagajni kazališta.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.