Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Cipek

'Rusija nije ni Zapad ni Istok, nego posebna civilizacija. Napad na Ukrajinu predstavlja početak nove podjele svijeta'

Tihomir Cipek
Matija Habljak/PIXSELL
20.09.2022.
u 18:46

S politologom i britkim kritičarem razgovarali smo o političkim i društvenim previranjima u Hrvatskoj, Europskoj uniji i svijetu

Komentara 81

MI
Mislav28
19:00 20.09.2022.

Rusija je poseban agresor bolje da si tako rekao.

TE
Teig1
19:32 20.09.2022.

Politologi? Internacionalna politika bazira se na intetesima , tu nema prava ljudi kao i bilo kakve etike. To vrijedi u istoj mjeri i za Rusiju kao i za USA.

DU
Deleted user
19:25 20.09.2022.

Da nije bilo zapadnoeuropske kulture i civilizacije, i vesternizacije Rusije u 18. stoljeću pod ruskim carem Petrom Velikim, Rusija bi i dan - danas bila na razini Moldavije (bez uvrjede Moldaviji). Kakva je to civilizacija, i još "posebna", koje na kulturnoj sceni, a ni političkoj, ekonomskoj, vojnoj i znanstvenoj, nije bilo do 18. stoljeća? Prvo sveučilište (Lomonosov), Moskovsko državno sveučilište, osnovano tek 1755. g., i to zahvaljujući, upravo, onima (Rusima) koji su se školovali u zapadnoeuropskim zemljama. Ne znan što ovaj Picek želi reći s ovime. Ne vidim ništa posebno u Rusiji, a posebno ne na civilizacijskoj razini. A, posebno nije "posebna civilizacija". Nije ni civilizacija, kamoli posebna. Riječ civilizacija ima težinu. Rusija to nije. Jer svoj razvoj najviše duguje, upravo, zapadnoeuropskoj kulturi i civilizaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?