Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV PRISTUP

Ukrajinci odali počast Elizabeti II na granatama i onda njima gađali Ruse

Foto: Twitter
1/2
13.09.2022.
u 10:38

Velika Britanija je odobrila paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan čak 2,3 milijarde funti, među kojima je bilo i 16 000 topničkih granata. No, podrška koju je davala kraljica Elizabeta II. nije ostala neprimijećena.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, Velika Britanija pokazala se kao žestok saveznik Ukrajine. Smrt kraljice Elizabete II.su na svoj način obilježili i Ukrajinci.  Ukrajinske topničke postrojbe odali su počast tako što su ispisali izraze sućuti i poštovanje na granate namijenjene za lansiranje na ruske ciljeve.

"Počivaj u miru kraljice Elizabeta II" i "Ostanite smireni i nastavite", pisalo je na dvije visokoeksplozivne granate kalibra 105 mm, pokazuje slika koju je na Twitteru podijelio jedan ukrajinski topnik, prenosi The Telegraph.

 

Velika Britanija je odobrila paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan čak 2,3 milijarde funti, među kojima je bilo i 16 000 topničkih granata. No, podrška koju je davala kraljica Elizabeta II. nije ostala neprimijećena.

Elizabeta II. je u ožujku dala "velikodušnu" donaciju za Ukrajinu, objavila je tada krovna skupina dobrotvornih udruga u Ujedinjenom Kraljevstvu Disasters Emergency Committee. Kasnije tog mjeseca, buket plavog i žutog cvijeća koji odgovara ukrajinskim nacionalnim bojama istaknut je na fotografijama pokojne kraljice koja prima kanadskog premijera Justina Trudeaua u dvorcu Windsor.

U jednom od svojih posljednjih javnih nastupa u svibnju, kraljica je nosila žuti kaput i šešir s plavim vrpcama, što su mnogi Ukrajinci shvatili kao znak podrške.

VIDEO: Po čemu stranci raspoznaju Hrvatsku? ''Apsolutno nevjerojatna zemlja''

Komentara 3

VI
vidum
11:21 13.09.2022.

IUkrajinci vole diktatore.

Avatar El Indio
El Indio
10:48 13.09.2022.

A ja mislim da se pokojnu nije nista pitalo, vec Johnsona.

Avatar vidikurza
vidikurza
11:54 13.09.2022.

Duhoviti momci. Uskoro će biti sprženi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije