Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele van s liste

Učetverostručila se naplata: 524 dužnika uplatila 28 milijuna kn

'24.02.2012., Zagreb - Raspravom o amandmanima na proracun i glasovanjem o do sada raspravljenim tockama Sabor je nastavio redovitu sjednicu. Nada Cavlovic Smiljanec, sefica Porezne uprave.  Photo: Pa
'Patrik Macek/PIXSELL'
Autor
Marko Biočina
11.08.2012.
u 11:01

Tako je 126 dužnika izbrisano s liste, jer su u potpunosti podmirli svoje dugove. Uplatili su 10,3 milijuna kuna. Daljnjih 398 dužnika je uplatama svoj umanjilo, a na taj način prikupljeno je oko 17,7 milijuna kuna.

Polako ali sigurno, objava liste poreznih dužnika daje konkretne rezultate. Kako su izvijestili iz Porezne uprave do jučerašnjeg dana porezni obveznici s liste na ime svojih poreznih dugova uplatili su više od 28 milijuna kuna.

Tako je 126 dužnika izbrisano s liste, jer su u potpunosti podmirli svoje dugove. Uplatili su 10,3 milijuna kuna. Daljnjih 398 dužnika je uplatama svoj umanjilo, a na taj način prikupljeno je oko 17,7 milijuna kuna.

Valja primjetiti kako se tempo podmirivanja poreznih dugova znatno ubrzao. Kako je prije nekoliko dana izvijestila šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, u prvih 8 dana nakon objave registra prikupljeno je 8 milijuna kuna. U narednih nekoliko dana taj iznose se gotovo učetverostručio, a može se pretpostaviti i kako je tome kumovala najava Nade Čavlović Smiljanec kako će DORH uskoro početi kazneno goniti dužnike s liste.

- Imamo podatke o poreznim obveznicima kod kojih postoje elementi za kazneno djelo utaje poreza. To su u prvome redu oni porezni obveznici koji su cijeli niz godina osnivali lance poduzeća i zlorabili svoje ovlasti kao vlasnici društva, kao i oni porezni obveznici, odnosno, građani koji su stjecali imovinu velike vrijednosti – rekla je Smilajnec i pritom potvrdila kako je zbog toga održan niz sastanaka s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

>>Nitko se nije bunio zbog objave imena na listi dužnika

>>Popis poreznih dužnika možete pogledati ovdje

Komentara 28

SJ
Sve je uzalud
11:25 11.08.2012.

A šta kad se ovo naplati?

Avatar marnie
marnie
11:27 11.08.2012.

Čak ih je 398 brisano od 130 000 ! Uspjeh.

BA
baš
13:11 11.08.2012.

pardon; marnie i komicr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije