Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPLETIRAN STOŽER

Mulaomerović otpao, Anzulović i Skelin Petrovićevi pomoćnici

Aleksandar Aco Petrovic
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
03.05.2016.
u 08:21

Zanimljivo je da su obojica novih članova stožera već bili pomoćnici izbornika. Anzulović je tri godine bio odani pomoćnik Jasminu Repeši, a Skelin je asistirao i Repeši (u europskim kvalifikacijama 2012.), ali i Joki Vrankoviću na Eurobasketu 2011. u Litvi.

Uz Dražena Oreškovića, pomoćnog trenera Cedevite, i zadarskog kondicijskog stručnjaka Juru Šanga, u ovoljetnim kvalifikacijama za Olimpijske igre izborniku hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandru Petroviću pomagat će još i trener poljskog prvoligaša Dabrowa Gornicza Dražen Anzulović (48) i trener KK Split Ivica Skelin (43).

Zanimljivo je da su obojica novih članova stožera već bili pomoćnici izbornika. Anzulović je tri godine bio odani pomoćnik Jasminu Repeši, a Skelin je asistirao i Repeši (u europskim kvalifikacijama 2012.), ali i Joki Vrankoviću na Eurobasketu 2011. u Litvi. Bez obzira na to što je već dva puta bio kandidat za prvog trenera reprezentacije, posebice 2009. nakon prvog odlaska Repeše, Anzulović nije odbio ponudu svog negdašnjeg suigrača iz Ciboninih najslavnijih dana da mu bude pomoćnik.

Prva Petrovićeva želja bio je Damir Mulaomerović (41), prvi trener u klubu u kojem je Aco izvršni dopredsjednik, a zapravo prvi čovjek, no Cibonin trener i dalje je prvi kandidat za mjesto izbornika reprezentacije BiH. Nažalost, taj se izbor poprilično odužio pa su prošle već tri sjednice vodstva tamošnjeg saveza bez konačne odluke, a u međuvremenu se osim Darka Bajića pojavio još jedan protukandidat (Aleksandar Džikić). Premda mu je već svega toga preko glave, Mulaomerović nije htio povući kandidaturu jer ne želi iznevjeriti ljude koji se za njega zalažu. Nažalost, zbog svoje principijelnosti, Mula bi mogao ostati bez ijedne reprezentativne dužnosti.

Komentara 1

MA
mađar
13:08 03.05.2016.

Može mu biti pomocn8k i Helenio Herera kad on ne zna ništa osim daviti na televiziji., a i kvliteda igrača je druga liga zapad. Prema tome sve se poklopilo., izbornik , igrači , savez i td.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije