Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terapeutski učinak trčanja


Voditeljice N. Rendeli i A. Radišić jedva čekaju istrčati maraton u New Yorku

trk
Foto: Instagram
1/4
10.10.2014.
u 20:00

Voditeljica Ana Radišić nakon trčanja osjeća se kao nova osoba i to joj je najbolja fizička i psihička terapija

– Trčanje me potpuno resetira, to je najbolja terapija, fizička i psihička – uvjerava nas voditeljica CMC televizije Ana Radišić.

Nalet energije

Ovakvu terapeutsku moć trčanja lijepa Riječanka otkrila je prije osam mjeseci kada je upisala Adidas školu trčanja. Od tada ne propušta nijedan trening.

– Nije mi problem trčati ni po kiši ni po suncu. Moja trenerica iz škole trčanja rekla je: nema neprikladnog vremena za trčanje, postoji samo neprikladna obuća ili odjeća – kaže voditeljica. Zadovoljna je rezultatima koje je dosad ostvarila na manjim utrkama i s nestrpljenjem iščekuje polumaraton (21 kilometar) u nedjelju. Želja joj je, kaže, da se ne vuče ulazeći u cilj, a za takav rezultat potrebno je vježbati.

– Trčim tri puta tjedno, a treninzi su različiti. Nekad otrčim do 16 kilometara, nekad šest. Važno je početi polako i postupno povećavati kilometražu – objašnjava nam Ana. Uz redovite treninge, koje nije propuštala čak ni na godišnjem, važno je, kaže, imati uravnoteženu prehranu i odspavati barem šest sati. Svaka utrka ispuni je adrenalinom i energijom koju je teško opisati nekom tko se trčanjem ne bavi.

– Jednostavno se nakon trčanja osjećam kao nova osoba. Cilj u budućnosti je maraton u New Yorku, za koji mi svi koji su ga otrčali kažu da je bio poseban doživljaj – uzbuđeno će Ana. Zagovornica trčanja je i Nevena Rendeli koji poput Ane pohađa školu trčanja. – Nevjerojatno je koliko me trčanje pripremi na sve stresove u danu i zato se, čak i kada padam s nogu od umora, prisilim trčati – kaže HRT-ova voditeljica. Nedavno je uspješno istrčala i polumaraton koji, priznaje, nije bio lak zalogaj.

Ispušni ventil

– Bilo mi je teško jer mi je to prvi polumaraton te sam od boli i umora čak pustila suzu na cilju. Ali to je nevjerojatno iskustvo koje ću sigurno ponoviti – kaže Nevena i dodaje da je i njezin krajnji cilj veliki maraton u New Yorku. Ispušni ventil u trčanju pronašao je i pjevač Damir Urban, koji je za uspješno položenu školu trčanja dobio i diplomu. Trčanje voli i manekenka Helena Šopar, koja je prije nekoliko tjedana u Londonu otrčala humanitarni maraton.

>>Nevena Rendeli istrčala polu-maraton: Ovo je za mene nevjerojatan uspjeh

Komentara 3

MA
marsijanac21
00:11 11.10.2014.

Zanima me koji to stres napada nevenku rendeli da mora trcati...di ce kavu popiti? jel ju to Muci? Oce li placica stici? Ili je mozda najstresnije pitanje kada ce do NY???

ĆA
ćaćaća
21:46 10.10.2014.

rendeli ima preveliku guzu za maraton .)

MA
Machak
21:23 10.10.2014.

Upravo je tako kako to ove dame opisuju. A svi fitness treneri mrze trčanje iz dna duše jer je - besplatno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije