Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavljenička turneja

Vatra: Prijatelji se uvijek čude koliko lijepih žena dolazi na naše koncerte

vatra
Foto: Mare Milin
1/4
24.03.2014.
u 15:47

– Simple Mindsi su isfurali hrpu piva, to je poveznica Hrvatske i Škotske, prilično smo jednaki što se tiče alkofilije. Zapili smo se s njima, čak su htjeli s nama van, ali bilo nas je frka furati ih jer su drugi dan svirali u Veneciji pa nismo htjeli da pretjeraju s tulumarenjem.

”Plesao bih s tobom kroz najprometnije ceste, jedan tango kroz crveno, tamo gdje nitko ne bi plesao, na vrhu Hendrixova mosta i to mi ne bi bilo dosta”, pjeva Vatra u pjesmi “Tango”, drugom najemitiranijem singlu na domaćim radijskim postajama, a frontmen Ivan Dečak objašnjava gdje se nalazi taj Hendrixov most.

Pohvala Jima Kerra

– To je željeznički zeleni most na kojem su negdje za vrijeme Univerzijade napisali veliki grafit Hendrix pa su ga u kuloarima prozvali Hendrixov most. Tango je, nastavlja Dečak, doza ludosti i doza zatreskanosti, a takvu atmosferu htjeli su prenijeti i u spotu za pjesmu koji je premijerno prikazan prekjučer. Glavnu ulogu u energičnoj videopriči redatelja Filipa Filkovića Philtza ima plesačica Helena Janjušević. To je Vatrin 35. videospot i uvijek se trudi vizualnim identitetom nadopuniti audio.

– Čudno mi je da dan-danas neki veliki bendovi u regiji uopće ne razmišljaju o tom vizualnom dijelu. Izvođač bi se trebao razlikovati od svoje publike u smislu da ne izgleda kao da je upravo sa šanka otišao na pozornicu, trebao bi imati neki imidž, ističe Ivan. “Tango” je najavni singl sedmog studijskog albuma rock-petorke čiji je izlazak najavljen za kraj 2014., u kojoj bend slavi 15. rođendan. Proslavit će ga koncertima u Hrvatskoj i regiji, a slavljeničku turneju zaokružit će većim koncertom u Zagrebu.

– Frendovi koji nam dođu na koncerte često kažu “vau, koliko je lijepih žena bilo”. To mi je drago jer gdje ima deset lijepih žena, doći će i 20 kakvih-takvih muškaraca. Naš gitarist Robert Kelemen kolekcionar je ženskog rublja koje doleti na pozornicu te ima pozamašnu kolekciju kojom čisti žice na gitarama – smije se Dečak, a Irena dodaje: – Cure su zahvalna publika, lude su, ne libe se skakati, glasne su!

Jedan od nezaboravnih nastupa bio im je onaj prije 11 godina na zagrebačkoj Šalati kada su nastupali i Simple Minds. Jim Kerr čak je i pohvalio Vatrinu svirku.

Razočaran u neke idole

Simple Mindsi su isfurali hrpu piva, to je poveznica Hrvatske i Škotske, prilično smo jednaki što se tiče alkofilije. Zapili smo se s njima, čak su htjeli s nama van, ali bilo nas je frka furati ih jer su drugi dan svirali u Veneciji pa nismo htjeli da pretjeraju s tulumarenjem. Činili su se totalno neposredni, sjeća se Ivan i otkriva kako su mu neke domaće zvijezde koje je slušao kao dijete pale u očima kad ih je upoznao. – Požalio sam što sam upoznao neke izvođače koji su mi u djetinjstvu bili idoli jer sam ih idealizirao. Vatra kaže da je njihov bend kao brak, a klavijaturistica Irena šali se da je u poligamnom braku.

– Dečke doživljavam više kao sestre nego braću. Nije baš da su žene s Venere, a muškarci s Marsa, imamo puno toga zajedničkog, pogotovo kada imamo zajednički cilj što je u našem slučaju glazba,  kaže Irena. Članove grupe vežu i kumstva i gotovo obiteljske veze. Ivan je već godinama u vezi s Ireninom sestrom Ninom, a kako su prilično zagazili u tridesete, oboje razmišljaju i o roditeljstvu. – Kao i svaka žena želim biti najbolja mama na svijetu i moje će dijete biti najljepše na svijetu – sa smiješkom kaže Irena, a Dečak dodaje: – Dovoljno smo bili sami sebi najbitniji. Vrijeme je za novu postavu male Vatre!

Komentara 1

LO
lopti28
17:56 24.03.2014.

Irena iz Vatre je meni jedna od najljepših žena u Hrvatskoj,a potpuno je samozatajna!Puno ljepša od mnogih razvikanih tvz.pjevačica,voditeljica,glumica,manekenki...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije