Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon teške bolesti

U 77. godini preminuo britanski glumac Sir John Hurt

john hurt
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
28.01.2017.
u 08:09

Tijekom karijere duge šest desetljeća, Hurt je dva puta bio nominiran za Oscara, za uloge u filmovima "Čovjek slon" i "Ponoćni ekspres"

Legendarni britanski glumac Sir John Hurt umro je u dobi od 77 godina nakon dugotrajne borbe s rakom gušterače, objavio je u subotu njegov agent.

Tijekom karijere duge šest desetljeća, Hurt je dva puta bio nominiran za Oscara, za uloge u filmovima "Čovjek slon" i "Ponoćni ekspres". Mlađoj publici najpoznatiji je po ulozi Mr Ollivandera u seriji filmova o malom čarobnjaku Harryju Potteru. Dobio je i nagradu Zlatni globus, te četiri nagrade BAFTA-e, uključujući i nagradu za životno djelo.

Za njegove zasluge u kulturi britanska kraljica Elizabeta proglasila ga je vitezom 2015. godine.

>> Sir Johnu Hurtu dijagnosticiran rak gušterače

Komentara 2

ZE
zelenakrava
09:10 28.01.2017.

Umro je još jedan odličan glumac. Kad se on spomene uopće mi na pamet ne padnu ni Čovjek slon(valjda zbog maske) niti Ponoćni express. Prvo mi padne na pamet ludi rimski car Kaligula kojeg je glumio u TV seriji JaJa Klaudije prije nekih četrdesetak godina. Glumio je u brojnim filmovima,često tkz. druge glavne uloge. Glumio je briljantno! Hvala mu za sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije