Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hollywoodski velikan

Oskarovac Leonardo DiCaprio snimat će filmski spektakl u Dubrovniku!

Leonardo DiCaprio attends an event for being named UN Messenger Of Peace at the United Nations on September 20, 2014 in New York City./DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
1/7
14.07.2016.
u 08:23

U grad pod Srđem stižu Jamie Foxx, Taron Egerton i kći Bona Voxa Eve Hewson

U Dubrovniku će se početkom sljedeće godine okupiti hollywoodska glumačka krema predvođena oskarovcem Leonardom DiCaprijem. Naime, kako doznajemo, u siječnju i veljači na našem jugu snimat će se film “Robin Hood: Origins” koji producira DiCaprio, a u kojem će glavnu ulogu Robina imati Taron Egerton, oskarovac Jamie Foxx glumit će Malog Johnna, dok će kći Bona Voxa Eve Hewson igrati Marion.

Još jedna reklama gradu

Većina scena bit će snimana na Stradunu, a cijeli grad pod Srđem za potrebe snimanja poprimit će vizure engleskog Nottinghama u kojem se i odvija cijela radnja filma. Osim na Stradunu, snimat će se i na Zvoniku i Revelinu, a producenti Lionsgatea ovo će ljeto nastaviti istraživati Dubrovnik i njegovu okolicu tražeći dodatne lokacije za snimanje.

– Robin Hood s oskarovcima stiže na Stradun i dva će mjeseca Dubrovnik biti kulisa za Nottingham. Stiže brojna ekipa i produkcija ovog filma u čiju će reklamu biti uložene stotine milijuna dolara – kazao je jučer dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Produkcijska kuća Lionsgate u pregovorima o filmu “Robin Hooda: Origins” s Dubrovnikom je bila zadnjih pola godine, a zainteresirani su da u Hrvatskoj snimaju i cijelu filmsku trilogiju o ovom junaku koji uzima bogatima da bi dao sirotinji.

DiCaprio je svoje producente u izvidnicu u ovaj dio Europe poslao već u siječnju kada su boravili u Beogradu tražeći lokacije za snimanje, ali i potencijalne glumce, a čak se spominjalo kako traže glumicu koja bi utjelovila Marion. Na kraju su odustali od Beograda i odlučili se za Dubrovnik koji postaje hit lokacija svjetskih filmaša.

Moderni ratnik

Osim troje glavnih glumaca, još se ne zna tko će glumiti ostale likove, a teško je pronaći i konkretne informacije o radnji.

Američki mediji spominju samo kako će DiCaprijev Robin Hood biti moderni ratnik.

Zanimljivo je da se film trebao početi snimati još prije dvije godine. No, kako je Leonardo u glavnoj ulozi vidio isključivo 26-godišnjeg Tarona Egertona, morao je pričekati dok Taron ne završi sa snimanjem filma “Kingsman: Tajna služba”. Prije nego što je otkrio Taronov glumački talent, DiCaprio se premišljao bi li ovu ulogu dodijelio Jacku Hustonu ili Nicholasu Houltu. Eve Hewson, koja je poznatija kao kći frontmena grupe U2, dosad je imala zapaženije uloge u “Mostu špijuna” i “Ovo mora biti pravo mjesto”. Najiskusniji je u ovoj postavi Jamie Foxx koji je za ulogu Raya Charlesa u filmu “Ray” osvojio Oscar. 

>>Leonardo DiCaprio stiže u Dubrovnik, snimat će najveći filmski spektakl

Komentara 1

Avatar @promatrač
@promatrač
15:47 14.07.2016.

Sad su ga naši tajkuni nagrabusili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije