Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna nesreća

Izrečena presuda Stojanu Matavulju za nesreću u kojoj je poginula Dolores Lambaša

Izricanje presude Stojanu Matavulju
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/10
16.02.2015.
u 11:08

Kazna je izrečena prema izmijenjenoj optužnici po kojoj je nesreća počinjena iz nehaja. Matavulj je presudu primio potpuno smireno.

Glumac Stojan Matavulj nepravomoćno je na brodskom Općinskom sudu osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od devet mjeseci, uz rok kušnje od dvije godine.

Kazna mu je izrečena zbog izazivanja prometne nesreće na autocesti Bregana – Lipovac kod Sredanaca, u kojoj je u listopadu pretprošle godine poginula glumica Dolores Lambaša. Kazna je izrečena prema izmijenjenoj optužnici po kojoj je nesreća počinjena iz nehaja, i to samo zbog nepridržavanja razmaka i neprilagođene brzine, pri čemu se ne spominju alkohol i umor kao uzroci nesreće.

Prilikom izricanja presude Matavulj je bio vrlo smiren, nije iznosio obranu već je ostao kod svog prijašnjeg iskaza. 

Podsjetimo, Matavulj i Lambaša kobnog 23. listopada 2013. godine vraćajući se iz Beograda stali su u Iloku posjetiti prijatelja Željka Sladetića. U Iloku su iznajmili hotelske sobe kako bi prenoćili, no naposljetku su, bez obzira na umor, ipak odlučili krenuti u Zagreb.

Spletom okolnosti Matavulj je prednjim desnim dijelom udario u vozilo ispred sebe. Oba automobila sletjela su na travnatu površinu, pri čemu se automobil glumca prevrnuo. U trenutku nesreće Dolores Lambaša drijemala je na suvozačevu sjedalu koje je bilo lagano spušteno. Iako je bila vezana sigurnosnim pojasom, od siline udarca izletjela je kroz stražnje staklo automobila i zadobila ozljede opasne po život. Odmah nakon nesreće prevezena je u bolnicu, no tijelo nije izdržalo teške ozljede.

Matavulj, koji je u trenutku nesreće imao 0,66 promila alkohola u krvi, u nesreći je zadobio lakše tjelesne ozljede

>>Svjedok na suđenju Stojanu Matavulju: Vidljivost je na mjestu nesreće bila dobra

>>Matavulj na suđenju: Teško mi je, ali alkohol i umor nisu uzrok nesreće

Komentara 62

DU
Deleted user
11:26 16.02.2015.

poruka suda je: samo pijte i vozite, suci vole vesele bekrije i izlaze im u susret. u ovoj zemlji naprosto nema pravde za nevine žrtve pijanih vozača, u drugim zemljama tko pijan sjedne za automobil smatra se promišljenim ubojicom, kod nas je to veseljak kojemu se eto omaklo.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:25 16.02.2015.

".....i to samo zbog nepridržavanja razmaka i neprilagođene brzine, pri čemu se ne spominju alkohol i umor kao uzroci nesreće." Po običaju nisu isti kriteriji za sve.

KA
kalicop28
11:41 16.02.2015.

Ne, nije vozio pripit, vozio je pod utjecajem alkohola ako je iznad 0,5 promila (imao 0,66), prebrzo uvjetima smanjene vidljivosti bez potrebnog razmaka iza drugog vozila. Što je tu olakotno ??? U Zakonu piše "3 do 12 godina zatvora". Znači bezuvjetno !!! Bože, otkud nam takvi suci ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije