Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.12.2013. u 14:00

Nisu uopće problematizirale cijenu koju je rovinjski Adris platio za vodećeg hrvatskoga osiguravatelja

Urednica Dnevnika Sanja Mikleušević Pavić i njezina prva novinarka Anka Bilić Keserović dobile su priliku pokazati da na javnoj televiziji pravo novinarstvo nije egzotična nego domaća biljka koja se njeguje i daje obilne plodove. Imale su priču o privatizaciji Croatia osiguranja u kojoj sudjeluje i velika domaća korporacija, dok sve to vodi utjecajni ministar financija. Bogomdani preduvjeti za vrhunsku novinarsku predstavu. Nisu izdržale. "Uplašile" su se vlastita uspjeha i doživjele totalni fijasko.

Nisu uopće problematizirale cijenu koju je rovinjski Adris platio za vodećeg hrvatskoga osiguravatelja. Zato je Nova TV imala profesora Dragu Jakovčevića koji je ustvrdio da je Adris trebao platiti nekoliko milijardi a ne "bijednih" 905 milijuna kuna. Nisu se sjetile (ili možda usudile) povezati Linića s Adrisom. U novinarskim kuloarima se od početka privatizacije CO govori da ga Linić "namješta" Adrisu. Ministar financija je slovio kao zaštitnik "duhanskog diva" još dok je bio u Račanovoj vladi. Sanja i Anka to možda nisu znale, ali nisam stekao dojam niti da žele saznati nešto više o tome. Urednica i novinarka su u ovom slučaju radile za Linića i bogatu korporaciju, a potpuno zapostavile javni interes.

Zato Anto Nobilo itekako radi za svog klijenta Josipa Perkovića koji se već pomalo priprema za izručenje Njemačkoj. Odvjetnik je izjavio da je sudstvo u Njemačkoj vrlo problematično te da stoga želi da se njegovu klijentu, ako se već mora, sudi u Hrvatskoj. Stvarno neka uvrnuta logika. Evo kada bolje razmislim Hrvatska se nije priključila EU nego se jadna Njemačka prikopčala Zapadnom Balkanu.

PLUS

RTL donosi zanimljivu priču o pobuni Osječana protiv recesije i tužnog blagdanskog ugođaja. Gradonačelnik Vrkić počastio je sugrađane novim žaruljama.

MINUS

Ministar okoliša Zmajlović slavodobitno najavljuje da Brijuni ne ide u prodaju nego u dugogodišnju koncesiju. Kako bilo, Brijuni uskoro idu u privatizaciju.

>> Prodajom CO Adrisu zaradit ćemo 905 milijuna kn!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DŠ.....
DŠ.....
18:15 19.12.2013.

Nobilo je mutan, ali je ima pravo kada prigovara njemačkomu pravosuđu! Unatoč pravomoćnoj presudi nizozemskoga suda, Nijemci nisu izručili nizozemskoga nacista koji je imao i njemačko državljanstvo. Nisu izručili ni danskoga nacista, tako da su zadnji koje bi trebalo hvaliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?