Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika materijalna šteta

Pogledajte kako je izgledala Zelina nakon strašne oluje

Zelina
16.05.2015.
u 12:00

Cijelo susjedstvo pomagalo obitelji kojoj je nevrijeme odnijelo krovište; vatrogasci satima uklanjali stabla s cesta i ispumpavali vodu iz podruma kuća.

Porušena stabla, potopljene brojne ulice te srušeno krovište jedne kuće posljedice su neviđenog nevremena koje je u samo jedan sat gotovo poharalo dio Svetog Ivana Zeline.

– Bio je jezivo. Nestalo je struje i telefoni nisu radili. Nikada u životu nisam vidjela da kiša tako jako pada, rijeka vode se slijevala niz ulicu – opisala je oluja koja je počela u četvrtak poslijepodne Ljubica Antolković iz Gajeve ulice. Njoj je u nevremenu srušena ograda, a prvim je susjedima, pak, pijavica iščupala dio krovišta s obiteljske kuće.

Nitko nije ozlijeđen

– Čuo se snažan tresak, mislili smo da nam se kuća raspada, a onda smo shvatili da je susjedima srušen krov. Dijelovi su bili razbacani po cesti, no svi smo se iz ulice brzo angažirali da pomognemo – rekla je Zelinčanka te napomenula kako su susjedi zajedničkim snagama do dolaska vatrogasaca skupili oštećene dijelove na hrpu, a krov je već privremeno prekriven.

Iako je nevrijeme uzrokovalo veliku materijalnu štetu, svi se slažu kako je pravo čudo što nitko nije ozlijeđen. Pripadnici četiriju dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Zeline satima su bili na intervencijama, a većinom se radilo o micanju srušenog drveća s prometnica te o ispumpavanju vode iz podruma i prizemlja kuća. Naime, iz šahtova je počela šikljati voda zbog prevelike količine kiše koju kanalizacija nije mogla "progutati".

Ulice su se u kratko vrijeme potopile, prilikom čega je voda počela navirati i u dvorišta i u kuće.

Sutra razvedravanje

– To je bio nevjerojatni prolom oblaka koji je pogodio isključivo Sveti Ivan Zelinu. U Donjoj Zelini, koja je samo pet kilometara od nas, nije bilo ničega – objasnio je Zdravko Mihalic, tajnik Vatrogasne zajednice Zeline, koji se slaže kako se ovakvo nevrijeme ne viđa često. Za danas se u Zelini predviđa kiša ujutro, uz razvedravanje popodne, a sutra poluoblačno i sunčano vrijeme.

Komentara 1

RO
Rocky15
18:56 17.05.2015.

kao tzv. srpska krajina 95-te

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije