Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SpaceShipTwo

Spektakularna snimka testiranja Virginove svemirske letjelice

Virgin
Foto: Virgin
1/2
22.01.2014.
u 11:33

Letjelica je postavila svoj novi rekord dosegnuvši visinu od 21.641 metra

Virgin Galactic nedavno je objavio upečatljiv video trećeg testa svoje svemirske putničke letjelice SpaceShipTwo (SS2).

Na snimci se vidi uzlet ove letjelice koja je tom prilikom postavila svoj novi rekord dosegnuvši visinu od 21.641 metra u zraku iznad zračne i svemirske luke u Mojaveu u Kaliforniji. SS2 je postigao brzinu od 1,4 Macha, što je 1,4 puta više od brzine zvuka.

Svi ciljevi testa uspješno su obavljeni, izvijestili su iz tvrtke. Kako bi se letjelica uspješno pripremila za letove, testirana su njezina dva važna sustava – RCS i premaz za toplinsku zaštitu. RCS je važan jer omogućuje pilotima da upravljaju vozilom u svemiru kako bi putnicima omogućili najbolji pogled te olakšali povratak na Zemlju.

Virgin prve putnike u svemir namjerava poslati još ove godine. Cijena karte je 250.000 dolara, a pologe je dosad ostavilo više od 600 ljudi, uključujući i slavne osobe poput Ashtona Kutchera i Justina Biebera.

>> SpaceShipTwo prvi put uključio raketni pogon u letu

Komentara 1

RT
Rollo.Tomasi
12:39 22.01.2014.

Nadam se da će njih dvojica biti u istoj letjelici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije