Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karika koja nedostaje

Pronađene kosti ljudske vrste stare 2,8 milijuna godina

praljudi
Foto: Andjelko Suhodolcan/PIXSELL
05.03.2015.
u 20:58

Radi se o najstarijem otkriću ostatka ljudske kosti

Etiopski student Chalachew Seyoum, koji radi na nalazištu Ledi-Geraru, nije krio oduševljenje kada je u zemlji otkrio neobičan komadić lijeve strane čeljusti s ostacima zuba. Radi se o najstarijem otkriću ostatka ljudske kosti.

– Ostatak čeljusti star je 2,8 milijuna godina, što je 400.000 godina starije od onog što se smatralo najstarijim čovjekom – objasnio je za BBC prof. Brian Villmoare sa Sveučilišta u Nevadi koji vodi istraživanje. Dodaje da je kost pronađena na istom lokalitetu gdje i Lucy iz vrste Australopithecus afarensisa koja je najbliža ljudskim precima.

– Ovo otkriće vremenski pomiče ljudsku vrstu bliže Australopithecus afarensisu i moglo bi to biti karika koja nedostaje – rekao je.

>> Pračovjek postavljen unatoč svađama

Ključne riječi

Komentara 1

CA
capto a parva
22:06 05.03.2015.

... baš malo razmišljam ... davno je to bilo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije